Пощенска банка, ексклузивен издател на кредитни карти American Express в България, обяви начало на GlobalShop, онлайн услуга за картодържатели на карти American Express, издадени от Пощенска банка в България. Новата услуга ще позволи на картодържателите да пазаруват онлайн от търговци в САЩ, а поръчаните продукти ще им бъдат доставяни на посочен адрес в България.

Повече от 1.7 милиона от най-големите онлайн магазини и уебсайтове в САЩ (включително такива, които в момента не поддържат доставка извън САЩ или до България) ще отворят своите виртуални врати за картодържатели на American Express, които ще могат да използват услугите на GlobalShop, се казва в официално прессъобщение на банката.

Порталът предоставя физически адрес в САЩ, който се използва като адрес за доставка при пазаруване в американски онлайн сайтове. След като поръчаните стоки пристигат на този адрес, GlobalShop експерти предприемат всички действия, свързани с международното изпращане, освобождаване от митница, както и доставката на поръчаните стоки „до вратата" на картодържателя в България.

Удобството от пазаруването се допълва от осигурения прозрачен процес на предоставяне на информация за транспортни разходи, размер на мита, такси за обслужване, както и съдействие в процеса на поръчка и доставка и информация за специални оферти и продажби в магазини в САЩ.