S&P потвърди кредитния рейтинг на Българо-Американска Кредитна Банка

849
S&P потвърди кредитния рейтинг на Българо-Американска Кредитна Банка

ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД-София получи писмено потвърждение на кредитния си рейтинг от Standard & Poor's. Standard & Poor's потвърждава дългосрочния кредитен рейтинг на банката на ниво ВВ със стабилна перспектива, информират от борсата.

Нетната печалба на ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД-София на консолидирана основа по неодитирани данни към 30 септември 2007 г. е в размер на 38.330 млн. лв. (3.03 лв. на акция).

Увеличението е с около 58.1% спрямо същия период на миналата година (24.244 млн. лв.).

За деветмесечието кредитният портфейл нараства с 42.0% от края на 2006 г. и достигна 274.4 милиона евро в резултат на отпуснати нови кредити за около 177 милиона евро. На годишна база ръстът на кредитния портфейл е 52.9%.

Анализ от преди два дни на гръцката Marfin Analysis посочва добрите перспективи пред Българо-Американската Кредитна Банка и Първа Инвестиционна Банка в банковия сектор у нас.

Днес по позицията са изтъргувани 5 акции на ниво от 75.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg