Централна Кооперативна Банка придоби 18% от капитала на БЪЛГАРИЯ ОН ЕР, съобщиха от банката.

В резултат на това ЦКБ стана съдружник в компанията с М Сат Кейбъл, ПОК Съгласие, ПОАД ЦКБ-Сила, Пловдивска Стокова Борса, ЗАД Армеец и България Ер.

БЪЛГАРИЯ ОН ЕР е с предмет на дейност създаване и разпространение на радио и телевизионни програми, обработване и продажба на игрални и документални филми, инвестиционно-производствена дейност в областта на телекомуникациите, проектиране, изграждане, поддръжка и експлоатация на кабелни телевизионни мрежи и др.

БЪЛГАРИЯ ОН ЕР ще предложи на пазара специализирана и насочена към нуждите на бизнеса телевизионна програма.

Да припомним, че източник от ЦКБ съобщи за в. Банкеръ в средата на януари, че банката проявява интерес към придобиване на дял в БАКБ, като в момента се извършва правен и финансов анализ. Ръководството на ЦКБ ще реши дали да отправи оферта за закупуването на мажоритарен дял в БАКБ след като резултатите за цялостното състояние на банката станат известни.

Екипът на Profit.bg потърси за коментар предствители на двете финансови институции, но оттам се въздържаха от такъв.

Акциите на ЦКБ се радват от началото на годината на засилен интерес от страна на купувачите. За по-малко от месец и половина капитализацията на банката скочи с 68%, до 1.669 лв. цена на затваряне на 11 февруари.