УниКредит Булбанк удължава срока за кандидатстване за разсрочване на заеми

1090
УниКредит Булбанк удължава срока за кандидатстване за разсрочване на заеми

УниКредит Булбанк удължава срока, в който засегнатите от кризата COVID-19 клиенти на банката могат да кандидатстват за разсрочване на вноските по кредитите си до 31 март 2021 г (приемането на заявления ще е до 23 март 2021).

Както и досега, процесът е организиран изцяло дистанционно, без да е необходимо посещение във филиал.  Достатъчно е клиентите да попълнят онлайн формата на интернет страницата на УниКредит Булбанк - за индивидуални клиенти или юридически лица и служители на банката ще се свържат с тях. На разположение е и Центърът за контакт за клиенти на банката на номер 02 9337 257.

По този начин водещата банка продължава да оказва подкрепа на своите клиенти като им предлага конкретни действия и механизъм за облекчаване на обслужването на кредитните им задължения:


- Гратисен  период на вноските за главница и лихва за период до 9 месеца, но не по-късно от 31.12. 2021;
- Гратисен период само за главницата за период до 9 месеца,  но не по-късно от 31.12. 2021;
- Механизъм за разсрочване, приложим за револвиращите продукти.

Клиентите, които не покриват напълно критериите или пък имат нужда от различно решение от предложените в механизмите, също могат да потърсят съдействие като се свържат с банката.
Важно е, че кредити, за които вече веднъж е извършено отсрочване преди 30.09.2020 г., могат да бъдат допълнително отсрочвани, като общият период на отсрочването не може да надвишава 9 месеца.

Единственото условие е задължението да бъде редовно погасявано или с не повече от 90 дни просрочие към 01.03.2020 г. и към датата на кандидатстване за отсрочване и договорът за кредит да е бил подписан преди 31.03.2020. 

„Като банка се стремим да сме част от решението в безпрецедентните времена, в които живеем. За нас подкрепата за клиентите винаги е била първостепенна и целият екип на банката ще продължи да работи, за да съдействаме ефективно, както и досега. Поставям силен акцент, че кандидатстването за отсрочване не изисква посещение във филиал на и може да бъде направено изцяло през дигиталните канали на банката“, коментира Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Повече информация може да бъде намерена на специалната секция на интернет страницата на банката

Възможността за разсрочване на кредитните задължения до края на март 2021 г. е част от одобрения от БНБ Ред за отсрочване („Ред за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към банки и дъщерните им дружества“).

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg