Повишение на еврото след разнопосочна търговия

637
Повишение на еврото след разнопосочна търговия

Във вторник еврото бе подложено на разнопосочна търговия, като в крайна сметка отбеляза повишение и затвори деня на нива от 1.4154 долара. Благоприятно влияние на единната валута през изминалия ден оказаха по-добрите резултати от аукциона за нови тримесечни дългови книжа на Гърция, на който бяха продадени книжа за 1.625 млрд. евро при средна лихва от 4.58% и ниво на покритие в 3.08 пункта, както и смесените аукциони за 12-месечни и 18-месечни нови дългови книжа на Испания.

Също така еврото се повлия благоприятно и от смесените данни за ZEW индекса на Германия за юли - по-голям от очакванията спад на индекса на бъдещите икономически очаквания към -7.0 пункта при очаквания за -7.4, но изненадващ ръст на индекса на текущите бизнес условия към 90.6 пункта, при очаквания за 85.0. Единната валута намери подкрепа и в силните жилищни данни от САЩ, тъй като те са в подкрепа на риск-апетита на финансовите пазари. Началното жилищно строителство за юни е 0.629 млн., при очаквания за 0.580 млн. и показател 0.560 млн. за предходния период. Разрешителните за строеж за юни са 0.624 млн., като се очакваше да достигнат 0.610 млн. след 0.609 млн. за предходния период.

Впоследствие известен негативен ефект на еврото оказа изявлението на германския канцлер Меркел, да не се очакват някакви крайни резултати от срещата на лидерите на Еврозоната, които да разрешат дълговата криза, както и факта, че член на нейната управляваща коалиция в Германия призова за временно отстраняване на Гърция от Еврозоната.

Британският паунд регистрира повишение, затваряйки търговията на нива от 1.6122 долара. Паундът намери подкрепа, както в добрия риск-апетит, така и в прогнозата от предходния ден на Ernst & Young ITEM Club, че Английската централна банка ще изненада пазарите и ще започне да покачва британската лихва с 25 пункта до 0.75% от ноември месец тази година.

Вчера йената отчете спад спрямо долара и затвори търговията на нива от 79.15 йени. Подкрепа на долара оказаха силните жилищни данни от САЩ.

Отдел "Анализи валутни пазари", ФК "Логос-ТМ" АД

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg