10 сгради, които ще впечатляват през 2017 г.

8062
10 сгради, които ще впечатляват през 2017 г.

Музей на съвременното африканско изкуство, Южна Африка

Студиото на Томас Хийтъруик създава този музей, следвайки структурата на зърнени силози, която съдържа 42 вертикални бетонни туби. Zeitz Museum ще има 80 галерии и ще бъде част от комплекса V&A Waterfront.

Lego House, Дания


Посетителският център на Lego се намира в град Билунд и е проектиран да изглежда като купчина от най-известните пластмасови тухли. Сградата ще съдържа изложбени пространства, кафене и магазин, плюс серия от обществени градини на покрива.

Световният културен център на крал Абдула, Саудитска Арабия

Един огромен проект, който ще съдържа 100 000 кв.м културни пространства, включително аудитория, кино, библиотека, изложбена зала, музей и архив. Сградата ще отвори за посетители във втората половина на 2017 г.

Кампус 2 на Apple, САЩ

Над 6 години Норман Фостър и партньори работят по дизайна и строителството на този кампус, който вече е готов да отвори врати.

Той съдържа изследователски център и офиси, фитнес център, кафене, аудитория за 1000 души, всяко от които ще насърчава креативността и съвместната работа между служителите.

Културен център, ОАЕ

Този културен център изглежда като голямо бетонно кубче и в него ще се помещават публични пространства, изложбена зала, зали за конференции, пърформънси. Проектът представлява трансформация на четири склада.

Вътре ще има подвижни стени четири на осем метра, които ще се въртят и ще дават възможност за различни пространствени конфигурации.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg