Недвижимите имоти ще продължат да привличат инвеститорите през тази година

662
Недвижимите имоти ще продължат да привличат инвеститорите през тази година

Недвижимите имоти продължават да привличат инвеститорите по целия свят, като за всеки предложен към момента 1 долар инвестиционен продукт в недвижима собственост се конкурират 4 долара, според данни на агенцията за недвижими имоти DTZ.

През изминалата година транзакциите, свързани с недвижими имоти в световен мащаб достигнаха рекордните 600 млрд. долара, като за настоящата година се очаква дори по-висока стойност при сделките, според изследването.

Към момента на пазара има около 2.4 трлн. долара, очакващи да бъдат инвестирани в недвижими имоти в световен мащаб. Около 30% от набраните средства през последните две години все още не са инвестирани.

Изследването сочи, че продължава тенденцията на глобализацията при инвестиции в недвижими имоти в световен мащаб, като трансграничните транзакции са съставлявали около 40% от общите такива през изминалата година, на фона на 30% година по-рано.

От агенцията прогнозират, че капиталовите потоци към пазара на недвижими имоти през тази и следващата година ще се преориентират към пазари, предлагащи по-висока възвръщаемост от наеми.

В тази насока развиващите се страни ще са облагодетелствани, като предлаганите от тях по-високи доходности от наеми ще доведат до пренасочването на по-голяма част от капиталовите потоци към тях, за сметка на развитите страни.

Според DTZ през настоящата година ще се наблюдава още по-засилен интерес към пазара на недвижимите имоти, в сравнение с миналата година, като особен интерес ще проявяват инвеститорите към пазарите със стабилни темпове на повишение, особено що се отнася до Европа.

В същото време очакваното повишение на лихвите в световен мащаб ще продължи да се отразява неблагоприятно върху пазара на недвижимите имоти, като ще прави доходността от наемите, локацията и перспективите пред различните пазари ключови при инвестирането.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg