Пазарът на имоти в Близкия Изток е най-стабилният в света

650
Пазарът на имоти в Близкия Изток е най-стабилният в света

Пазарът на недвижими имоти в Близкия Изток ще изпревари всички останали региони в света, става ясно от доклад на Investor Sentiment, привеждащ проучване на експерти от Jones Lang LaSalle.

Почти половината от анкетираните смятат, че ОАЕ ще успее да намери най-ефективните методи за развитие на пазара на недвижими имоти в Близкия Изток в следващите 1 – 2 години.

В проучването са взети и обединени мненията на 350 местни строителни предприемачи, като това е първото подобно изследване в този регион, става ясно още от данните.

В последните няколко години Близкият Изток се радва на доверието на инвеститорите, което го защитава от негативните влияния на международното икономическо положение.

Голяма част от инвеститорите в Близкия Изток не вярват, че САЩ и останалите западноевропейски пазари ще успят да постигнат някакво подобрение в краткосрочен план. Те очакват, че регионът ще остане един от най-малко засегнатите от настоящата глобална икономическа конюнктура.

Най-силно се усеща кризата на пазарите в Северна Америка, което обаче предоставя възможности за използване на спада в цените на имотите и покупки в следващите 1 – 2 години.

Инвеститорите от региона се намират в много добро положение и имат реална възможност да се възползват от трудните условия на пазара. "Сега е най-доброто време за изнасяна на капитали в чужбина чрез покупка на задгранични активи", смятат много анализатори.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg