Сделките с имоти в световен мащаб възлизат на 708.3 млрд. евро

939
Сделките с имоти в световен мащаб възлизат на 708.3 млрд. евро

В сектора на търговските недвижими имоти са били сключени сделки на стойност 708.25 млрд. евро в световен мащаб, което значително превиши предходните очаквания на анализаторите, стана ясно от изнесени данни на консултантската агенция Real Capital Analytics.

Сделките с подобен род недвижими имоти са наброявали над 32 000 в 75 страни по света, като цената е била 6.81 млн. евро или повече.

Портфейлните сделки са били 42% от общите, като големи фондове за инвестиции в недвижими имоти са си допълвали портфейлите.

Индивидуалните сделки на пазара са възлизали на 408.61 млрд. евро, като в тях са били включени около 11 500 имота през изминалата година. Най-много са били те в Европа на пазара както на офиси, така и на търговски обекти.

Малко над половината от сделките в световен мащаб са включвали имоти в Северна Америка, а други 30% в Европа.

Значително забавяне в сектора е наблюдавано след разрастването на кризата на ипотечните пазари от август месец миналата година до края на годината.

Азиатският пазар е бил по-слабо засегнат от кризата и специалисти прогнозират, че сделките там могат да надминат тези на стария континент или в САЩ през 2008 г.

Най-активно са били търгувани офис площите, като сделките с тях са възлезли на 42% от общите, или 296 млрд. евро. Близо 110 млн. кв. метра офиси са сменили собственика си през изминалата година.

Търговските имоти са били втората най-активно търгувана група с 118 млрд. евро оборот, реализиран в сектора, или 17%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg