Кое е най-доброто място за стола ви в офиса?

2023
Кое е най-доброто място за стола ви в офиса?

© Pixabay

Проучването на експерти от лондонския University College установи кое е най-доброто място за стола ни в офиса.

Оказа се, че е най-добре да стоим с гръб към стената - и то не само за да не може да ни изненада шефът, пише Daily Mail.

Когато бюрото ни е разположено в центъра на залата и когато сме в контакт с повече колеги, сме по-малко продуктивни и задоволени от труда си. При подобно разположение концентрацията става по-трудна.


Това става, когато край нас или зад гърба ни работят много колеги. В такива случаи трудно се фокусираме и не се чувстваме част от екипа.

Проучването на експерти от лондонския University College установи, че както се случва в ресторантите, така и в офисите хората предпочитат да сядат с гръб към стената, а не в средата на заведението.

Как да предотвратите заседяването, ако работите от вкъщи5 упражнения, които отнемат общо не повече от 10 минути

Изследването е проведено от екипа на Кърстин Сейлър и е обхванало 172 служители на техническа компания, работещи в общи помещения.

Те трябвало да попълнят формуляри за удовлетворението от работата си, да оценят своята продуктивност и способност за концентрация.

Оказало се, че онези служители, в чието полезрение попадат много колеги, много по-лесно се разсейват и губят от своята производителност.

От изследването станало видно, че в големите открити офис пространства в Лондон един служител може да види средно 66 свои колеги на техните бюра.

В такива условия три пъти по-често се губи концентрация. Работещите много по-рядко споделят информация помежду си и се губи екипният принцип.

Настанените близо до прозорците служители са по-продуктивни от онези, които работят успоредно на стените.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg