Шестият сезон на "Игра на тронове" приключи. Независимо на коя страна сте, със сигурност ще ви допаднат ваканционните имоти, които ще ви представим в следващите редове.

Къща Тиксал, Стафордшир

Построена е през 1950 г. от сър Уолтър Астън. Изглежда като фантазия. Имотът има богата история и е бил резиденция на Мери Стюарт, кралица на Шотландия през 1586 г.

В момента имотът се състои от 5 големи стаи, една от тях е превърната в галерия.

Готически храм, Стоу

Тази изключително красива сграда се намира в една от най-известните градини. Готическият храм е построен през 1741 година по дизайн на Джеймс Гибс. Представлява едно от последните допълнение към градината на Стоу.

Стаите са кръгли с монолитни каменни пиластри и гипсови сводове. Централното пространство е удивително декорирано с хералдическа мозайка.

Готическият храм в Стоу, Бъкингамшир, може да подслони до 4 души.

Олд Лайт, Девън

Дизайнът на сградата е на Даниел Ашър Алекзандър. Сградата е построена през 1820 година и лежи на най-високото място на острова.

И двата етажа са с красив дизайн и предлагат уникална гледка към северната част на острова и на юг.

На горния етаж могат да спят до 5 души, а на долния - до 4 души.

Къщата с банята

Ползите от студената баня са почти неизброми според мнението на мнозина лекари от 18 век. Затова много провинциални имения са били снабдени с къща за баня.

Смята се, че тази е дело на Сандерсън Милър и датира от 1748 г. Построена е за негов приятел. В дизайна й прави впечатление миксът от античност и елементи от класическата епоха.

Ананасът, Централна Шотландия

Тази лятна къща на два етажа е построена за четвъртия граф на Дънмор. Основното ниво е класическо и ортодоксално, като постепенно се трансформира в нещо изключително ексцентично - творба на гений!

В Ананаса могат да пренощуват до 4 души.

Руината, Северен Йоркшир

Според посетителите това място е магическо, а мястото, на което е разположено, предлага прекрасни гледки и преживяване.

Руината предлага подслон за двама души.

Кулата Мартело, Съфолк

Формата му наподобява четири листа. Тяхното предназначение е било за разполагането на тежки оръдия.

Близо един милион тухли са използвани за изграждането на кулата. Според историческите данни сградата е построена през 1971 г. за отблъскването на французите.

Тук могат да бъдат настанени 4 души.

Древната къща, Съфолк

Древната къща представлява средновековна сграда, която се намира на югозападния ъгъл на двора на църквата Св. Св. Петър и Павел.

Тук могат да нощуват максимум 2 души.

Замъкът Астли

През 2013 година той спечели първа награда за архитектура. Замъкът датира от 13 век. Три кралици са го притежавали - Елизабет Удвил, Елизабет от Йорк и лейди Джейн Грей.

На първия етаж разполагате с всекидневна и кухня. Прозорците са френски и предлагат прекрасна гледка към близката църква.

Замъкът Астли предлага уникален микс от старо и ново. Тук могат да намерят подслон до 8 души.

Гара Алтън, Стафордшир

Всички на борда! Гара Алгън е единствената ж.п. гара в италиански стил в Стафордшир. Представлява прекрасен пример за изчезваща група сгради.

Вече ж.п. линията не се използва. Можете да готвите в малката чакалня, а в основната стая е разположена дълга маса и камина. Офисът за продажба на билети е трансформиран в спалня с двойно легло.

Тук могат да спят до 8 души.