Едно от местата на света, на което хората със сигурност не трябва да се притесняват толкова за цените на жилищата, е Куба. Когато някой в островната страна иска да се измести, просто си разменя жилището с друг.

Например, ако се роди дете и има нужда от допълнителна стая, семейството обявява къщата за размяна с някого, чиито деца, например, са пораснали и са се оженили. Ако в новопридобитата къща има нещо, което няма да бъда използвано, имате право да го продадете.

Обяви за размени на жилища им даже и в интернет сайтове, като някои от тях предлагат хиляди оферти, както за търсещи, така и за предлагащи жилища и къщи.

Какъв по-очевиден пример за равенство в обществото в Куба - страна с комунистически модел на управление, коментират западните специалисти.

Колкото и да е странно, размяната на жилища върши работа. С идването на власт на брата на дългогодишния лидер на страната Фидел Кастро – Раул тази традиция може и да се промени. С промените вече на кубинците се разрешава да продават имотите си.

Според официалните правителствени данни около 90% от жителите на страната притежават собствено жилище.

Цените на имотите в Куба са наистина невероятно ниски. За около 10 000 долара имате възможност да закупите огромно жилище в близост до морето. Единственият проблем е, че трябва да получите разрешително от правителството.