Едва 27% от всички британци смятат, че сега е подходящо време за закупуване не недвижими имоти, сочат данните от последните изследвания на Building Societies Association (BSA).

Изследването показва, че има сериозен спад сред населението между 35-45 годишна възраст, което се намира в активна трудоспособна възраст и има намерение да купи имот.

Според мнозина анализатори най-големият страх за купувачите са плащанията към банките кредитори и значителният ръст на просрочените ипотеки.

Около 70% от запитаните в анкетата са отговорили, че имат желание да закупят имот в бъдеще, но в момента изчакват да видят накъде ще се ориентира пазарът и цените.

Около 49% от анкетираните се надяват в следващите няколко месеца да има известно понижение в цените на имотите, а 46% са убедени, че ако има спад в цените на имотите веднага ще закупят жилище.

Без изненада за никого, тези които са закупили жилище в през тези месеци смятат, че цените на жилищата едва ли ще се понижат в бъдеще време, става ясно още от изследването.

Снимка:aboutproperty.co.uk