Една от водещите световни фирми в сектора на недвижимите имоти CB Richard Ellis Group обяви подписването на договор с гръцката група Atria, съобщава bbj.hu.

Присъединяването към една от най-големите и водещи компании на гръцкия пазар е изключително важно за стратегията на CB Richard Ellis Group за постепенно пробиване на пазарите в тази част на Европа и света.

Навлизането на дружеството в региона стартира от Гърция, защото пазарът на недвижими имоти се намира в по-напреднал стадии, в сравнение с останалите страни, заявяват от ръководството на компанията.

Основана през 1990 г., Atria group има повече от 50 работника в няколкото офиси, разположени в столицата Атина и някои други по-малки курортни градчета. Компанията е първата в сектора на недвижимите имоти в южната ни съседка, която предлага пълен набор от услуги.

Atria group включва в себе си две компании и предлага своите услуги както в Гърция, така и в Кипър. Едната - Atria Property Services - се фокусира най-вече в продажбите и отдаването на имоти, финансиране на различни проекти и други. Втората компания в групата - Axies - е тясно специализирана в консултантските услуги.

Гръцкият пазар на недвижими имоти, както и този на страните в региона, показва забележителен ръст в последните няколко години. Очакванията на всички в сектора са големите световни компании и фирми все повече да се насочват към нашия регион.

От друга страна, възможностите на пазарите за недвижими имоти, които се предлагат в Гърция и страните от региона, се увеличават с всяка изминала година.

Подемът в строителните работи по курортите в останалите страни от региона, особено в България, даже изпреварва този в Гърция, отчитат от консултантската компания.

Снимка:БГНЕС