Colliers International Southeast Europe е обявена за най-добър консултант за недвижими имоти на годината за трети пореден път в престижната годишна класация на сайта за недвижими имоти Europaproperty.com Southeast Europe. А основателят и регионален директор на Colliers International Southeast Europe, Филип Бей, получи награда за най-добър професионалист на годината.

Церемонията по наградите, които привлякоха най-авторитетните имена в областта на недвижимите имоти в региона, се проведе в Букурещ, във вторник, 8 Май 2008 в хотел Marriott.

Europaproperty.com съобщи, че наградата е спечелена от Colliers International Southeast Europe за 2007 г. въз основа на „големия пазарен принос, качеството на услугите, пазарното новаторство и бизнес успех”.

Наградата беше връчена на регионалния директор на Colliers International Southeast Europe, Филип Бей, който заяви: „Искам да благодаря на целия екип в региона, благодарение на който получаваме тази награда. Сигурен съм, че никоя друга компания не е печелила награда в областта на недвижимите имоти за три поредни години – нещо, с което трябва да сме много горди.”

Colliers International е сдружение на световно ниво между независими компании със самостоятелно управление. Разполага с повече от 290 офиса в над 60 държави. В световен мащаб Colliers управлява над 80 милиона м2 и разполага с повече от 11 000 висококвалифицирани професионалисти.

Компанията Colliers International Southeast Europe е по- голяма от първите три нейни конкурента в областта на недвижимите имоти, взети заедно, и бележи среден годишен ръст от 69% през последните пет години. Тя разполага с десет офиса в шест страни: Албания, България, Хърватия, Черна Гора и Сърбия и работи по отделни проекти на територията на Словения, Босна, Македония, и Кипър. В момента компанията представлява ексклузивно проекти, възлизащи на площ от 3 000 000 м2.