В събота вечерта беше представен първият проект на американския магнат Доналд Тръмп в Европа – кули близнаци в Истанбул, съобщава турският ежедневник Turkish Daily News.

За представянето на проекта в най-големия турски град дойде дъщерята на Доналд Тръмп – Иванка. Стойността на инвестицията за построяването на двете кули в истанбулската част Сисли е около половин милиард долара.

Срещата беше проведена в конгресната зала на хотел Хилтън, обзаведена в стил Джас клуб от 60-те години, където елитът на Истанбул се наслаждаваше на луксозни вина и приятна компания. Много журналисти, бизнесмени и политици уважиха събитието.

Като изненада за годите на огромни екрани бяха представени и други проекти на Тръмп, разпръснати по-целия свят. Всички те са проектирани под едно и също мото “Превъзходство, качество и успех“.

В своя реч пред гостите Иванка им благодари за проявеното уважение към събитието и похвали постигнатия икономически успех от Истанбул и цяла Турция в последните години.

Според проекта на кулите близнаци - едната от тях ще бъде търговска, а другата жилищна, като се очаква годишната печалба от двете да надхвърли 1 млрд. долара.