Дубайската строително-инвестиционна компания Limitless се съгласи да вземе участие в проекта по изграждането на предградие в руската столица Москва с население от 12 000 души, предава Bloomberg.

Компанията ще участва съвместно с местна руска компания. Проектът включва построяването на 4 500 нови жилища и къщи, заедно с прилежащата инфраструктура, училища, здравни заведения и много паркови пространства.

Теренът, върху който ще се строи, се намира на около 24 км северозападно от центъра на руската столица. Изпълнението на проекта се очаква да започне от следващата година и ще отнеме поне седем години за завършването му, категорични са двете строителни компании.

Limitless, която е част от Dubai World, е изхарчила повече от 100 млрд. долара в пет различни страни в множество строителни проекти. Компанията участва в проект за построяването на 60 000 жилища в Саудитска Арабия, както и в проект за подобряване на житейските условия на бедните в Индия.

Москва е четвъртият най-скъп пазар за недвижими имоти в света след Монако, Лондон и Тортола, намираща се на Верджинските острови - собственост на Великобритания, става ясно от доклад на Global Property Guide от миналия месец.