Най-скъпият едностаен апартамент в света със сигурност се намира в Япония, в токийското предградие Минами-Азабу.

Освен че не е голям, този апартамент няма и изключителна гледка, с която да се похвали.









Преди известно време обаче собственикът на апартамента се заел с ремонт на скромното си жилище, наречено просто The House. Той си поставил за цел да създаде идеалното място за живеене, затова отделил еднакво внимание на големите предмети и нищожни детайли.

Както съобщава News.com.au, на 411 кв. м жилищна площ собственикът създал остъклена тераса в парижки стил, просторна дневна с вградени шкафове, в които могат да се съхраняват над 200 чифта обувки и две сауни с душкабини.

Към просторната спалня с голям телевизор има баня с джакузи .

Разбира се, за да бъде домът наистина ексклузивен, се наложило да се купят нови, скъпи и модерни мебели на италианска марка, оригинални картини на съвременни японски художници, една стена отишла за камина, друга за голям екран, а по третата струи омиротворяващ водопад.

Името на къщата асоциира с японските звани обеди и вечери в традиционен стил Ryotei. При тях готвачът или домакинът, обърнат с лице към гостите, може да участва в разговорите, без да се откъсва от приготвянето на ястията.

След ремонта апартаментът поскъпнал и цената скочила изведнъж на 53 000 долара за квадрат или 21 млн. долара за цялото жилище.

Това надминава всичко, като се има предвид, че най-скъпият едностаен апартамент в Лондон бе продаден през 2007 г. за много по-скромните 5.5 млн. долара.