Фонд за имоти в сектора на здравеопазването беше създаден от ING Real Estate

527
Фонд за имоти в сектора на здравеопазването беше създаден от ING Real Estate

ING Real Estate, който е част от холандската финансовата група ING, предприе доста рискована стъпка, създавайки фонд за имоти в сектора на здравеопазването, съобщава propertyeu.info.

За разлика от много други компании, които директно инвестират в имоти в сектора на здравеопазването, ING Real Estate създава фонд, съобщават от компанията. Новата структура ще бъде изцяло отворена за всякакъв вид инвеститори и разполага с 800 млн. евро.

Фондът цели балансирано портфолио, свързано преди всичко със здравеопазването в европейските страни като Германия, Франция и Холандия. Ако има възможност, е предвидено и инвестирането в Италия, Испания, Австрия, Белгия и Швеция.

От фонда са сигурни, че с увеличаването на застаряващото население на Стария континент търсенето на здравни услуги също ще се увеличава. Това означава, че бъдещи инвестиции в имоти в тази сфера ще донесат сигурна възвращаемост.

Имотите в сферата на здравеопазването в Европа се оценяват на около 400 млрд. евро, според данните на ING Real Estate. Все още голяма част от тях се управляват от собствениците им или от държавата. Това обаче е на път да се промени с промяната в законодателствата на страните и даването на възможност на отделните граждани сами да избират мястото и лекарите за лечението си.

Очакванията на фондът са за възвращаемост на инвестициите в границите на 8-9%. Управлението му ще се поеме от Wietse de Vries и генерален мениджър Ингрид Хълсшоф.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg