Фондът ДСК Имоти започва да набира активи от утре

1137
Фондът ДСК Имоти започва да набира активи от утре

Най-новият фонд на УД ДСК Управление на активи - ДСК Имоти ще започне да набира активи от утре, 7 март. Договорният фонд е от отворен тип за инвестиране основно в акции на дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) за секюритизация на недвижими имоти и други ценни книжа, съобщават от управляващото дружество.

Фондът ще инвестира основно в акции на български и чуждестранни АДСИЦ, както и в акции/дялове на български и чуждестранни колективни инвестиционни схеми, инвестиращи в АДСИЦ, и в по-малка степен в дългови финансови инструменти и в инструменти на паричния пазар.

„ДСК Имоти е създадена за физически и юридически лица, които търсят инвестиция с висок доход, желаят да имат сигурна и бърза ликвидност и имат готовност да инвестират парични средства в средносрочен и дългосрочен план”, коментира Петко Кръстев, председател на Управителния Съвет и изп. директор на ДСК Управление на активи.

Основната част от инвестициите на фонда са обвързани индиректно с активи като офис сгради, жилищни сгради, земи и други недвижими имоти. По този начин се създава възможност за клиентите да следват движението на цените на недвижимите имоти.

Чрез фонда вложението в такъв тип активи е диверсифицирано - то не е концентрирано само в един имот (сграда, апартамент или парцел), а е разпределено в различни по предназначение активи - жилищни и офис сгради, земя и т.н., които, от своя страна, могат да бъдат на различни национални пазари.

Инвестицията в новия фонд може да се определи като средно до високорискова и по степен на риска той е сходен с ДСК Баланс и е с по-нисък риск от ДСК Растеж, допълват от дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg