В днешно време пазарът на недвижими имоти разполага с множество видове жилища. Има къщи, малки или големи, в стар стил или обновени, апартаменти и т. н., пише френското издание Aquadesign.be.

Именно за апартаментите обаче трябва да признаем, че не са имотния пазар от много време. Реално погледнато, в началото на 20 век апартаментите още не са съществували. Целият свят е използвал къщи, които са били доста сходни.

Днес типовете къщи доста са се разнообразили, а освен това вече се появиха и апартаментите. Какви са различните категории апартаменти? Те са се развили доста бързо и ви предлагат голямо разнообразие.

Ако започнем от най-малките, трябва да говорим за апартаменти тип ателие. Става въпрос за една основна стая, доста мъничка, и ужасно взискателна площ и освен всичко това, трябва да се има предвид и че банята и тоалетната се намират навън.

Какво ще рече това? Че трябва да излезете от външната си врата, за да влезете в банята, която е разположена точно входната врата. Ако влезете в кухнята, ще видите, че тя е още по-малка и дори се нарича "кухничка", заради малката си площ.

След това идват апартаментите тип "Т1", които по принцип са малко по-големи от ателиетата, но като цяло не се различават от тях. Единствено по това, че в "Т1" можете да намерите малко повече комфорт.

Преминаваме на "Т2", които представляват апартаменти, в които отново има стая отвън (цифрата 2 показва броя на основните помещения, без да броим банята и тоалетната).

Този тип апартаменти са доста разнообразни и ето защо можете да срещнете също "Т3", "Т4" и т. н. Дори може да се натъкнете на "Т1 ВИП", "Т2 ВИП" и т. н.
В този случай една от стаите може да бъде разделена на 2 отделни зони. Едно разделение, позволяващо да подредите по друг начин жилището си.

Днес трябва да знаем, че цените на наемите на апартаментите, и особено в големите градове като Париж или Тулуза например, са станали по-скъпи от скъпи, както се изразяват французите.

По принцип много рядко, дори почти невъзможно е да успеете да намерите апартамент за приличната цена от по-малко от 400 евро на месец. И така, ако искате да намерите нещо добро и не прекалено скъпо, трябва да се отдалечите от центъра на града и да се насочите към периферията, съветват още от френското издание.