На свое заседание Комисията за финансов надзор издаде лиценз на „Имоти Директ" АДСИЦ, гр. София, за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел.

Основният пазар, на който дружеството ще оперира е пазарът на недвижими имоти в България с търговско, административно или жилищно предназначение, в това число изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба.

От КФН също потвърдиха проспект за публично предлагане на 60 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 10 лева всяка, които ще бъдат издадени от „Имоти Директ" АДСИЦ, гр. София, в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството.

Учредители на дружеството са 2 юридически лица - „Българо-американска кредитна банка" АД (БАКБ) със 105 000 акции на стойност 1 050 000 лв., в качеството си на институционален инвеститор, представляващи 70 % от капитала на заявителя.

Другото юридическо лице е „Капитал Директ" ЕАД, гр. София, представлявано от изпълнителните директори Димитър Вучев и Едуард Франсис О'Хара, ирландски гражданин с 45 000 броя акции, представляващи 30% от капитала.

В Съвета на директорите влизат Владимир Гюлев - изпълнителен директор, Даниела Ханджиева - председател на СД и Йордан Чомпалов - заместник-председател на СД.