Какво бихте казали за разходка с хеликоптер преди вечеря?

Това се предлага в имението на изобретателя Дон Браун за 19.5 млн. долара на брега на езерото Ери, Охайо. Състоятелният изобретател стои дома си в началото на 90-те и е създал в приземието си причудливи подземни улици, а над земята - вила, частен плаж и яхтено пристанище и писта за хеликоптери, буквално изваяни на крайбрежието.

Това е само малка част от особеностите на имота, чието разглеждане отнема четири часа и половина и който Sotheby's предлага за 19.5 млн. долара.

Имението е разположено върху 160 акра. Дон Браун и съпругата му загиват при самолетна катастрофа и сега двамата им синове са решили да предложат на пазара уникалният имот.

„Това е имот с много напредничав дизайн, построен през 90-те", разказва , казва Рандъл Дарвин, вицепрезидент на CB Richard Ellis. „Беше 20 години напред спрямо времето си и знам, че е направен от специална бяла тухла, създадена за този проект, чиято формула е унищожена, за да не се използва никога повече".

Самата къща е с размери 5 576 кв. м с подземния етаж, а обзавеждането започва Якобсен (обзавел още къщи на Мерил Стрийп, Джаки Онасис и семейство Мелън), който обаче е уволнен, за първи път в живота си, по средата на проекта.

Все пак той оставя своята запазена марка- разчупен дизайн, който позволява на собственика да постави своите неща както пожелае. Целият дом е серия от 20 замъкa с пирамидален връх, свързани със стъклени коридори.

Има пет бара в къщата, като единият изцяло е направен от кожа на полярна мечка. Има една бръснарница, където Дон всяка сутрин се бръснел. В единия край на къщата, има клетки, които се отварят на всеки кръгъл час и два добермана, обучени да тичат периметъра на имота, излизат. След час се отваряла втора клетка за втората двойка кучета пазачи.

Тонове пясък и тиня от езерото отишли за кея и плажа и за оформяне на изкуствени хълмове, така че от пътя къщата да е невидима. Но от езерото се разкрива панорамна гледка на цялата фасада. В една от стаите таванът също се отваря и обратно- разкрива панорама към езерото.

През целия си живот Дон Браун никога не е позволявал домът му да бъде сниман, така че единствено предстоящата продажба позволи на фотографите да надзърнат в имота за 19.5 млн. долара.

Посетете и нашата Фейсбук страница