В света има 1210 милиардера с общо благосъстояние от 4.5 трлн. долара. Всеки от тях може да си позволи лукса на частен самолет, яхта, имения и какво ли още не.

Ето и някои от играчките на богаташите по света:

Пол Алън

Състоянието на съоснователя на Microsoft Пол Алън се изчислява на 13 млрд. долара. Една от неговите придобивки е яхтата Octopus, за която той плати 200 млн. долара.

Тя е дълга 125 метра и дори не попада сред 10-те най-големи яхти в света. Алън е известен с това, че използва яхтата си за организиране на партита, на които са поканени много звезди, а неговата група подсигурява музиката.

На яхтата има площадки за два хеликоптера, а също и баскетболно игрище. Както знаем Пол Алън е собственик на отбора от НБА Портланд Трейлблейзърс.

Фил Руфин

Руфин не е обикновен милиардер. Ето защо той заплати 70 млн. долара Boeing 737, а в последствие вложи нови 15 млн. долара за обновяване на интериора.

Бизнесът на милиардера включва недвижими имоти, петрол и казина. Според данни на Forbes неговото състояние е 2.1 млрд. долара.

С. T. Кати

90-годишният милиардер е известен със страстта си към играчките на супергероите. Ето защо той плаща 250 хил. долара за Batmobile (автомобилът, използван от Batman в заснемането на филма).

Кати е един от най-възрастните милиардери в света, със състояние от 2 млрд. долара.

Хасанал Болкиах Муизадин Вадаулах

Хасанал Болкиах е султанът на Бруней. Неговото имение Istana Nurul Iman е вписано в Книгата на рекордите Гинес за най-голямото имение в света. То разполага с 250 спални и може да побере до 1500 гости.

Имението е осветено от 564 полилея с общо 51 хиляди крушки. Султанът е известен и с колекцията си от автомобили, наброяваща над 1900 броя, сред които Bentley, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Jaguar , Lamborghini, Maserati и др.

Само преди месец той обяви, че ще продаде част от тях.

Роман Абрамович

Той притежава футболният отбор Челси, а състоянието му се оценява на 13 млрд. долара.

Абрамович е собственик на най-голямата яхта в света (The Eclipse), в която са вложени 450 млн. долара. През последните месеци той е доста активен и на имотния пазар, купувайки къща на най-скъпата улица на Острова, както и девет апартамента в елитна лондонска сграда.

Бил Гейтс

За повечето хора, четящи тази статия Гейтс не се нуждае от представяне. Неговата компания Microsoft го изведе на върха на най-богатите хора на планетата, където той се задържа вече 2 десетилетия.

По данни на Forbes днес той притежава 56 млрд. долара, което му отрежда втора позиция след Карлос Слим.

Една от инвестициите на Гейтс са платените от него 31 млн. долара за дневник на Леонардо да Винчи. Вместо да го запази за себе си той предоставя възможността срещу 30 долара, или 0.0001% от платената цена, всеки да закупи сканирано копие на дневника.

Ричард Брансън

Собственикът на Virgin Group, под чиято шапка попадат над 400 компании, сред които и добре известните Virgin Atlantic Airways, Virgin Mobile, и Virgin Galactic.

Последната е основана през 2004 г. и въпреки че до сега не е изпратила човек в Космоса, това не й пречи да превърне космическия туризъм в масово развлечение. За нейните полети са записани над 400 души, а всеки от тях е платил по 200 000 долара.

Компанията на Брансън обещава полетите на 100 км височина около орбитата на Земята (откъдето се смята, че започва Космосът) да продължават няколко часа, от които 6 минути в състояние на безтегловност. Първите изпитателни полети на космическия кораб SS2 бяха извършени през миналата година, а първите туристически полети се очакват през 2012 г.

Вижте и как този 60-годишен милиардер, чието състояние се оценява на над 4 млрд. долара поддържа форма.

Марк Кюбан

Вчера екипът ни Ви информира за невероятният живот на Марк Кюбан. Собственикът на Далас Маверикс притежава 2.5 млрд. долара.

Една от неговите покупки е осъществена през 1999 г., когато плаща 40 млн. долара за Gulfstream V. Със сделката той си заслужи място в Книгата на рекордите Гинес, с най-голяма сделка, осъществена онлайн.

Виктория Бекъм

Да, наистина, нито Виктория, нито Дейвид Бекъм са милиардери. Състоянието на бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид се оценява на 271 млн. долара.

Богатството позволява на Пош Спайс да пазарува изключително скъпи играчки, като той златен iPhone за сумата от 36 000 долара.

Още любопитни новини