Ето това е инвестиция, която ви осигурява за цял живот.

За съжаление, нито един от традиционните съвети за инвестиране не важи тук - вашата история няма значение, диверсификацията е забранена.

Как да се оженим за милиардер? Съвети дава индийският Economic Times:

Конкуренцията е жестока. Първият проблем е къде да го намерим?

Милиардерите прекарват най-много време в офиса си или на друго място, свързано с работата им. Така че най-важното е не по какви заведения ходите, а каква е работата ви и какви хора познавате покрай нея.

Точно така са се запознали Бил и Мелинда Гейтс. Мелинда не е висяла по барове, чакайки Бил Гейтс да влезе и да я черпи едно питие, а е била мениджър в Microsoft. Така Рупърт Мърдок се е запознал с Уенди Денг (съпруга номер 3) - тя е била вицепрезидент на Star TV.

За да сте мениджър в Microsoft, телевизия или в която и да било друга голяма компания, първо ви трябва добро образование. Мелинда Гейтс е завършила Fuqua School of Business.

Не е задължително да се учи бизнес или икономика. Съпругата на Лари Пейдж Лусинда Саутуърт е завършила информационни технологии в биомедицината. Важното е да е от добър университет. В краен случай, ако не ви се учи 5 години икономика, се насочете към професии, които все пък са свързани с бизнеса - PR, търговия с предмети на изкуството, луксозни стоки и др.

Според Economic Times, вероятността да срещнете милиардер, ако сте свързани с работата му е най-голяма. Има и други варианти, но те са доста скъпи - голф-клубове, арт галерии, ексклузивни фитнес и кънтри клубове. Проблемът е, че посещението на такива е ужасно скъпо за обикновения човек, а и почти няма вариант за еднократно посещение на луксозните спортни клубове - почти всички изискват закупуване на годишна карта, която може да струва колкото целия ви доход. Така че, съветва Economic Ti mes, поработете над образованието и издигането в кариерата.

Още милиардерски новини