Най-добрите имоти според фън шуй

8035
Най-добрите имоти според фън шуй

За да отбележат Годината на маймуната, експертите от  Mansion Global канят двама фън шуй експерти да изберат четири къщи от тяхното портфолио – от близо 100 000 луксозни имота, които отговарят на основните принципи на фън шуй за хармония и баланс.

Фън шуй (от вятър и вода) е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, което оказва влияние върху здравето, щастието и успеха. Всичко в природата е създадено на основата на петте елемента: земя, вода, огън, въздух и метал, казва мастър Най Чен. При недвижимите имоти и градското планиране фън шуй е отговорен за създаване на харония между хората и природата, казва тя.

Според мастър Ци Хай залагането на фън шуй принципи е важен маркетингов елемент при строителството в цяла Америка.

Оценката, която двете правят, е въз основа на снимки, подадена информация, включително разположение на дома, ориентация, околна среда, интериорен дизайн. Те подчератават, че важно значение има и рожденият ден на собствениците, защото трябва да бъде съотнесена със знака му в китайския зодиак.

Ето и победителите:

1.Имение до Големия бариерен риф, Австралия
Цена: 13.4 милиона долара
Местоположение: Куинсланд, Австралия

Мастър Ци Хай: Имотът е изпълнен с Ци енергия, която се отразява в бурната растителност. Изгледът към морето и хълмовете зад къщата позволяват на Чи да тече гладко.

Мастър Чен: Заобиколен от планини и вода, имотът е благословен от природата. Теренът е офомен като дракон, което изпраща Чи енергия наоколо. Формата на пристанището държи семейството близо до водата. Във фън шуй планините се асоциират с просперитет, а водата носи пари, което трябва да носи щастие на собствениците.


2. Имение в Бевърли Хилс, Калифорния
Цена: 135 милиона долара


Местоположение: Бевърли Хилс, КалифорнияМастър Чен: Пътят и басейнът образуват полукръг – нефритов пояс във фън шуй – което носи елитен статус. Склонът на хълма, в съчетание с плоския покрив на къщата, помагат за акумулиране на енергията Чи. В допълнение цветовете в интериора – лилаво, златно, черно и бяло, са прзинак на величие, което кореспондира с мощта на собствениците.

Мастър Ци Хай: Този дом има мнго изявена фън шуй диаграма, съотнесена с четирите духовни животни.

Синият дракон – оформен на хълма в ляво на къщата, е показателен за успешна кариера и развитие на собственика. Белият тигър вдясно благославя дамата на къщата с благ характер. Червената птица на басейна означава голямо богатство. Черната костенурка е показателна за семейна и обществена подкрепа. Имението ще помогне на собственика да натрупа богатство и ще го избави от лош късмет.

3.Старинно имение в Обединеното кралство
Цена: При запитване


Местоположение: Stow-on-the-Wold, ГлостънширМастър Ци Хай: Още един пример за идеално позициониране. Гъстите гори нагоре по хълма дават положителна енергия за развитието на кариерата на собственика. Основната структура е симетрична, което помага за постигане на балансиран живот.

Мастър Чен: Въпреки че около имота няма вода, извитият път носи същото значение – носи богатство на собственика. Къщата има много дървени греди и мебели, а дървото във фън шуй означава доброта, нравственост, дълголетие и благородство.

4. Имение на Златния бряг в Лонг Айлънд
Цена: 100 милиона долара
Местоположение: Грейт Нек

Мастър Ци Хай: Аскетична, симетрична и стабилна. Пред имота има басейни и фонтани. Водата носи пари.

Мастър Чен: Разпръскващата се вода от басейна и фонтаните носи богатство от различни източници. Имотът разполага с различни външни удобства, имотът е отражение на заобикалящата го природа, което в символ на силна връзка. Това носи на собственика благоприятни връзки в обществото.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg