На тържествена церемония снощи официално бе открит „Софарма бизнес Тауърс". Министър-председателят Бойко Борисов и изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев прерязаха лентата на новия търговско-административен комплекс.

На церемонията присъстваха и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът на културата Вежди Рашидов, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Константинова, председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян, много посланици, партньори и др.

Комплексът е от две кули - едната на 22, а другата на 19 етажа, сътоветно 81 и 71 метра (Big Ben 96.3m, Statue of liberty 46.5 m върху платформа (55.5 m)), което ги прави едни от най-високите в столицата и в България.

Общата разгърната застроена площ е 50 977 кв. м., от които за офис площи са предвидени 24 440 кв. м. Очаква се в офисите да работят около 3000 човека. За работещите и посетителите на сградите са осигурени 470 паркоместа.

Проектът е разрботен от Софарма имоти АДСИЦ, а инвестицията е в размер на 50 млн. евро.