Докато някои пазари на имоти по света страдат от спадащи цени и продажби, компании в Югоизточна Азия имат перспективата да реализират добри продажби и печалби.

Най-големият строителен предприемач в тази част на най-големия континент на света – CapitaLand, има намерение да продаде цял блок с апартаменти, намиращ се в Сингапур, информира Ройтерс.

Цената, която строителният гигант ще вземе за продажбата на имота, е приблизително 70 млн. долара, като печалбата ще бъде около 43 млн. долара, става ясно от съобщение на компанията.

Увеличаването на населението в големите градове в тази част на света, като Синапур, води до значително повишение в търсенето на жилища, което е и една от основните причини за добрите печалби на компаниите в сектора.

Ascott Group, която развива дейност в сферата на жилищното строителство в голям брой страни от Европа до Азия, пък се съгласи да продаде Somerset Orchard - сграда с 88 жилищни единици, на цена около 15.3 хил. долара за кв. м.

Имотът се намира в една от най-известните търговски части на града, които са много популярни с нощния живот и факта, че много чужденци притежават жилища там.