Една от известни вериги в сферата на недвижимите имоти в света Century 21 Gold и по-точно представителството им в Русия, Казахстан и Украйна обяви плановете си да инвестира над 1 млрд. долара в сектора на недвижимите имоти в Турция.

Това решение беше взето вчера на проведената среща в един от най-красивите градове на Турция – Анталия, съобщава турския ежедневник Turkish Daily News.

На проведената среща освен обявяването на тази инвестиция, която впрочем е най-голямата, правена в страната в сектора на недвижимите имоти от много години, бяха обсъдени и редица други проекти.

Руснаците имат намерение да насочат част от инвестициите си в туристическия сектор на Анталия, която е един от най-известните морски курорти в цялата страна.

Президента на Century 21 Gold за Русия, Казахстан и Украйна – Александър Бланк заяви, че Анталия е привлякла интереса на компанията заради множеството супер луксозни вили, почивни комплекси и хотели разположени в непосредствена близост до морето.

От компанията заявиха желанието си за сътрудничество и обмяна на опит в сектора с местни компании, което би било благотворно и за двете страни , допълва Бланк.

Намеренията за инвестиция в сектора в Турция на компанията освен към Анталия са насочени и в други проекти, става ясно още от изявлението на ръководството пред турските медии.

Ако всичко се развие по план и проектите, в които ще бъде инвестирано, се реализират в следващите няколко години, от Century 21 Gold са готови да удвоят инвестираните пари.