Сделката на Роман Абрамович за покупката на апартаменти с общо 22 стаи на Пето авеню в Манхатън за 75 млн. долара е заплашена от провал, след като много богатата вдовица на собственика реши, че не е оценила достатъчно високо своята собственост, съобщаваThe New York Post.

През есента на 2013 г. стана известно, че руският милиардер се опитва да изкупи поетапно апартаментите в шестетажната жилищна сграда в Манхатън, построена в края на XIX в. от минния магнат Едуард Бервинд.

Къщата е с площ 900 кв.м и в средата на XX век е разделена на пет апартамента. Три от тези апартаменти принадлежат на наследниците на известния някога бизнесмен Хувард Ронсън и именно за тяхното придобиване Абрамович предложи 75 млн. долара.

Споразумението обаче е заплашено да се провали, след като Анжелика Иванк – младата вдовица на Хувард Ронсън, заяви, че няма желание да се премести от луксозния си апартамент. Според запознат източник, цитиран от изданието, решението на вдовицата е странно, предвид че „това е много честна сделка“. Източникът предполага, че намерението на Иванк е просто да повиши цената.

Смята се също така, че Абрамович преговаря и със собствениците на другите два апартамента, като желанието му е да стане единствен собственик на имота, чиято стойност се оценява на 100 млн. долара.

Повече снимки на имението можете да видите тук.