Само дни след началото, строителните работи на основата на кула в Китай, която трябва да стане най-високата в света, бяха преустановени само няколко дни след началото им, съобщи Франс прес като цитира местни медии.

Компетентните власти наредиха да се прекъсне строежът на кулата "Скай сити" в Чанша, тъй като не са извършени някои процедури за получаване на разрешение за строителни работи, пишев. "Сяосян морнинг пост".

"Скай сити" трябва да достигне височина 838 метра, т. е. да надвишава с 10 метра известния небостъргач "Бурдж Халифа" в ОАЕ - най-високото досега здание в света. В 208-те етажа на кулата ще се помещават офиси на компании, хотелски стаи, училище, болница, магазини, ресторанти и спортни зали, както и квартири за 4 хиляди семейства.

Компанията Broad Group, заела с построяването на "Скай сити", оповести миналата седмица, че е започнала строителните работи и че се надява да построи кулата само за четири месеца след изграждането на основите й. Предвидените бързи темпове на строителство обаче предизвикаха безпокойство, свързано с качеството на конструкцията, съобщава bTV.

Нужно е да се получи разрешение след изследване на евентуалния ефект върху околната среда и сигурността на проекта, отбеляза "Сяосян морнинг пост".