Строят "зелен" жилищен комплекс във Варна

968
Строят

Компанията за недвижими имоти Willbrook Management International стартира първия си проект на българското Черноморие – Willbrook Diamond Residences at Varna. Той представлява жилищен комплекс, включващ единадесет жилищни сгради и център за отдих и развлечения.

Комплексът Willbrook Diamond Residences във Варна е разположен в района „Свети Никола” и има изглед към залива и нос „Галата”.

Willbrook Diamond Residences ще предлага 144 апартамента, 2 мезонета, 205 места за паркиране (включително подземни), клуб за отдих, ландшафтни пешеходни пътеки, водещи до зелени площи, ресторант, лоби бар, магазини, спортни и развлекателни съоръжения, включително SPA център, фитнес център, закрит плувен басейн, миниголф, детски площадки и портиерска служба за стопанисване на целия комплекс, басейни на покривите и много други.

Всяка сграда ще бъде с изглед към залива, с тераси и озеленени покриви, хидромасажни вани, перголи и възможности за изграждане на огнища на открито. Тя ще бъде оборудвана с отоплителна система на природен газ, климатична инсталация, оптичен интернет, кабелна телевизия, охранителна система и противопожарни алармени устройства.

Компанията следва стриктно правилото си да се придържа към редица „зелени” насоки във всички свои проекти: обширни зелени площи и покривни тераси, които ограничават ефекта на „нагорещените острови”; строителни материали, специално подбрани с оглед понижаване на абсорбцията на топлината; употреба на местни ресурси (извлечени или произведени в района), при което се намалява екологичното въздействие от транспортирането.

Функционираща в Източна Европа от 1998 г., Willbrook Management International е специализирана предприемаческа компания за изграждане и управление на недвижими имоти на развиващите се пазари, която съсредоточава усилията си върху застрояването на първокласни терени за елитна и смесена употреба, и същевременно е една от първите компании за недвижими имоти в Източна Европа, строяща „зелени” сгради.

Главното седалище на Willbrook е в Букурещ с допълнителни клонове в Лондон, Прага, Истанбул, Варшава, София, Рига и Тбилиси. Понастоящем застроява Willbrook над 3 000 000 кв. м площ за смесена употреба с обща предварителна стойност над 6 млрд. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg