Турската компания Amplio има намерение да инвестира в построяването на верига хотели във всичките 81 провинции на страната в следващите няколко години.

Това стратегическо решение, имащо за цел разширяване на новосъздадената компания, беше взето след проведената среща в ресторант Feriye, съобщава europe-re.com.

Друга важна за компанията стъпка беше подписването на специален договор за сътрудничество с американската верига хотели Hilton. Опитът, който американците могат да дадат на Amplio, е безценен, заявяват от управата на турската компания.

Първите хотели от новата верига ще бъдат построени в Диарбекир, Бурса и Маниса. От компанията заявяват, че няма да се концентрират в строежа на хотели само в големите градове, а и в по-малките.

Според официално обявените планове размерът на инвестицията ще достигне 300 млн. евро за периода от началото на 2008 до края на 2009 година. Предвижда се за този период да бъдат изградени 20 хотела.

Един от най-големите проблеми, който възниква след построяването на хотелите, е намирането на достатъчно квалифициран хотелски персонал, заявяват от Amplio.

Инвестициите в хотелиерския сектор в Турция се увеличават с всяка изминала година. Една от основните причини за това е липсата на достатъчно хотели в страната, особено на бизнес хотели с подходящи конферентни зали. Все още обаче инвестициите са недостатъчни, с изключение на големите градове.

Една от основните задачи, които стоят пред туристически сектор в Турция, е привличането на големи международни вериги хотели, заявяват специалистите от сектора в страната.

Снимка:БГНЕС фото