Данните от последните изследвания на застрахователната компания Saga Home Insurance показват, че значително много са зачестили кражбите с взлом по домовете във Великобритания.

Най-много регистрирани случаи има през летните месеци, когато много хора заминават по почивки и оставят къщите си празни.

Официалните данни показват, че кражбите за трите летни месеца във Великобритания са нараснали с 42%, в сравнение със същия период на предходната година.

Това е най-високият процент, който Saga Home Insurance отчита по този показател от пет години насам. Според компанията, поради факта че през лятото светлите часове от денонощието са повече, хората включват охранителните системи на къщите си по-късно.

Много от грабежите стават и от забравени отворени прозорци които хората оставят през лятото заради горещините, припомнят от застрахователната компания.

Все пак най-много от кражбите са станали, когато хората са били далече от домовете си по почивки или други места. Въпреки това, голяма част от богатите къщи на острова са застраховани и собствениците биват обезщетени за причинените им вреди.