Да плуваш до ръба на инфинити басейн, който изглежда така, все едно всеки момент ще се излее направо в морето, или да стоиш на стъклен балкон, който виси в пространството.

Тези разположени на хълмове къщи предлагат най-невероятните гледки.

Инфинити басейн се врязва над скалите в тази невероятна ултрамодерна къща в Тайланд, дело на Original Vision. Отличителната й черта са открити пространства, обърнати към океана.

Фасадата се състои от стъклени стени, прозорци и врати, които разкриват гледката.

Този дом в Ла Джола е като ехо на небето и морето - от блестящото стъкло и отразяващите басейни до всички тези извити линии.

Архитектите от Wallace Cunningham са създали органични форми от мрамор и са построили къщата в склона така, че сякаш е част от пейзажа.

Вижте още: Как живее един милиардер в Манхатън

Почти невидима от улицата, тази X-образна къща, дело на Cadaval & Sola Morales, е сгушена в Клифсайд така, че покривът всъщност е част от пътното платно, а терасата е с изглед към Барселона.

Жилищните пространства са разположени на две нива под земята, до които достига светлина благодарение на нестандартната форма на къщата.

Наподобяващ извънгабаритна спасителна площадка, Pole House от F2 Architecture е един от най-известните и фотографирани домове в Австралия.

Тя е разположена високо над земята върху стоманено скеле, като до дома води пешеходна пътека със стъклени парапети.

Този класически дом от Harry Weese & Associates е построен през 1969 г. Къщата, подобна на стъклена кутия, е вдадена над Ellison Bay в Уисконсин.

MacKay-Lyons Sweetapple са проектирали тази сграда, едната част от която е разположена на скалите на Нова Скотия, а другата му половина излиза над бреговата линия.

При друг дом в Мадрид дизайнерите са приели различен подход, образувайки гигантска кутия, която се простира над склона.

Кацнала на брега на Австралия, Holman House разполага с дневна и трапезария, стърчащи над морето. По-ниското ниво на къщата е вградено в грубите каменни стени на скалата.

Стръмният терен и желанието домът да бъде на един етаж води до този монолитен дизайн в Аликанте, Испания. Стълбите водят до плувен басейн с изглед към Средиземно море.

Вижте още: Имот на седмицата: модерен апартамент в кв. Изток

Семейство с единадесет дъщери са притежателите на този ваканционен дом с изглед към Сантяго в Чили. Casa 11 Mujeres е построена на 45-градусов наклон с конзолен обем, който я прави да изглежда сякаш плува във въздуха.

На едно ниво се намират стаята за игра и стаята за забавления с огромен телевизор, а на друго ниво са разположени спалните. На горните нива се намират родителската спалня, хол и трапезария.