Цените на жилищата в Москва, която е един от най-скъпите градове в света, са намалили своя ръст с настъпването на есенния сезон, става ясно от данни на агенции за недвижими имоти в руската столица.

В периода от началото на септември средата цената на жилищата е отчела макар и минимално спадане с 0.1%. След отчетеното понижение цената на квадратния метър в Москва достига 6 110 долара, става ясно още от данните.

Най-скъпи в руската столица продължават да бъдат новите монолитни жилища, при които квадратния метър достига 6 819долара.

Огромните жилищни блокове, чието строителство е започнало още по-времето на Сталин, но с много подобрения и значително повишаване на качеството на материалите се търгуват на 6 473 долара за кв.м.

Панелните жилища достигат цени от 5 783 долара за кв.м., а съвременните панелки с алуминиева дограма и допълнителна изолация(саниране) вървят по 6 020 долара за кв.м.

Според повечето анализатори на руския пазар в момента положението прилича много на есента на 2006 година. Тогава през есенните месеци на пазара настъпи стагнация и цените останаха почти непроменени до началото на новата година, след което поеха бързо нагоре.