Кризата доведе до сериозно понижение в цените на жилищните имоти или по-скоро до връщането им на по-реални нива.

Ако цените в големите градове като София, Варна, Пловдив и Бургас все още ви се струват високи, има градове където можете да закупите имот на изключително изгодна цена.

Средната цена на жилищата в разположения в централната част на България град Габрово са 479 евро за кв. м, а в един от по-крайните квартали - Бичкиня средната цена на двустайните жилища е 184 евро за кв.м, сочи статистика на imoti.net

Именно в този квартал се продава обзаведено едностайно жилище с площ 42 кв.м и южно изложение за 13 000 евро. Срещу 27 000 лв. пък можете да закупите панелен едностаен апартамент с площ 36 кв. м в центъра на града.

Точно това е и районът, в който жилищата в Габрово са най-скъпи, като средната цена на двустайните апартаменти е 528 евро за кв.м, а на едностайните и тристайните апартаменти се търгуват съответно по 502 и 492 евро за кв.м.

Най-скъпият едностаен апартамент, който можете да купите в Габрово според офертите на imoti.net е в нова жилищна сграда в търговска част в района на Шиваров мост част като площта е 78 кв.м и струва 44 875 евро.

Двустаен апартамент в кв. Трендафил 1 с площ 60 кв. м можете да притежавате срещу 17 500 евро, а най-скъпата оферта е за жилище в нова сграда с площ 98 кв.м и цена от 48 735 евро.

При по-големите жилища има оферта за мезонет с площ 135 кв.м, разположен на трети и четвърти етаж в новопостроена жилищна сграда, находяща се на ул. Патриарх Евтимий 19, който се продава за 40 500 евро.