Месец преди старта на BalPEx почти всички площи са заети от строително-инвестиционни компании, агенции за недвижими имоти, финансови институции, консултантски компании, архитектурни бюра и компании за управление на собственост.

Очаква се в някои сегменти да бъдат представени жилища в София с цени от 30 000 евро. Водещи банкови и финансови компании ще участват в изложението с атрактивни кредитни продукти. Своя избор ще могат да направят и клиентите, които търсят подходящ имот извън граница - с редица директни предложения или по тяхна заявка. BalPEx ще продължи от 10 до 12 октомври в Интер Експо Център, София.

Есенното издание на BalPEx традиционно акцентира върху оферти за жилищни и ваканционни имоти, ориентирани както към крайни потребители, така и към корпоративни клиенти. За първи път на BalPEx ще бъдат показани жилищните комплекси в София – „Люлин Суитс” на Bulgarian Properties, „Зеленика” на Hercesa Bulgaria, „Residencia Botanica” на Home for You, „Престиж Резидънс Бояна” на Булкат Инвест, „Vista Park” в местността Камбаните, ВИП комплекс в кв. „Павлово“, комплексите „Св. Анна” и „Св. Стефан”. Международната франчайзингова мрежа REMAX ще участва с предложения за жилищни и ваканционни имоти от цял свят.

„Зеленика” е първият проект на българското дъщерно дружество на испанския предприемач Hercesa Internacional, който включва 2200 апартамента, разположени между кварталите „Овча купел“ и „Горна Баня“.

„Residencia Botanica” на Home for You е изискан и луксозен комплекс с 213 апартамента, сред богата зеленина, разположен в непосредствена близост до ботаническата градина в кв. „Бояна“. Home for You ще представи на изложението и новото луксозно селище от затворен тип Crystal Bell, разположено в близост до местността Камбаните, срещу Бизнес Парк София. Комплексът се състои от 34 еднофамилни къщи, 3 многофамилни жилищни сгради с апартаменти, подземни паркинги, тенис-кортове, басейн, СПА център, детска площадка.

Bulgarian Properties ще участва с три жилищни проекта: „Люлин Суитс” – новостроящ се комплекс с модерна архитектура и обособени фамилни жилища; „ВЕНУС” – разположен в полите на Витоша, недалеч от бул. „Черни връх” и елитната жилищна сграда „АНТИМ СУИТС” в центъра на София.

Луксозни жилищни комплекси в София презентира Ебонит Лайт със своя проект „Светлина III”, разположен между бул. "Симеоновско шосе" и ул. "Проф. Д-р. Иван Странски". Комплексът е ситуиран в три жилищни групи от разнообразни по големина апартаменти, ателиета и търговски обекти, свързани с общо вътрешно-дворно пространство, където е разположен спортно-развлекателен център с басейн.

Веста Билд представя на BalPEx жилищните комплекси от затворен тип „Водолей” в кв. „Драгалевци“ и „Бояна Фентъзи” в кв. „Бояна“. Последният се състои от пет жилищни сгради с всички необходими удобства, алеи за разходка и басейн.

Перфекто Груп ще представи за първи път реализирани многофункционални и жилищни сгради в кварталите „Овча купел“, „Витоша“, „Хаджи Димитър“, „Младост 1“, „Драгалевци“ и висококатегорийния комплекс от затворен тип в Бистрица „Бистрица терас”, както и комплекс фамилни къщи в Панчарево.

Жилищните оферти се допълват и от проекта на Greenlife в ж.к. „Дружба 2” - стилна, модерна и функционална сграда с редица удобства, които осигуряват спокойствието и комфорта на собствениците. На разположение са построени 12 магазина, детска площадка, подземни гаражи и озеленяване на алеите.

Фина 5 ще участва с проект в кв. „Овча Купел“, който е на 11 нива, с подземен паркинг, 20 магазина, аптека и кафе-сладкарница. Жилищната сграда предлага апартаменти и ателиета, мезонет и тавански помещения за всеки апартамент.

Winslow Developments ще представи единствения екологично проектиран комплекс у нас – „Уинслоу Гардънс”. Комплексът ще притежава изцяло индивидуална система за топлоснабдяване. „Уинслоу Гардънс” се намира в източната част на кв. „Манастирски ливади” и притежава собствена инфраструктура.

Премиера пред широката публика на BalPEx се очаква да направи “Pravets Golf & SPA Club”, включващ голф игрище, SPA хотел, различни типове къщи и вили, само на 50 км от София. Не е пропуснат и ваканционният сегмент на пазара, с нови и привлекателни оферти. Bulgarian Properties ще участва с три проекта в Св. Влас, проекти в Ахелой и Лозенец, както и с ексклузивния комплекс от затворен тип „Белведере Холидей Клуб” в Банско, състоящ се от луксозни апартаменти и допълнителни удобства и възможности за отдих и развлечение.

Изложението BalPEx е съпътствано от локалната конференция BalREc – Bulgaria, която ще се проведе на 9 октомври в хотел Шератон, София. Темата на конференцията е „Състояние и перспективи пред пазара на недвижими имоти в България: 2008-2010”. Форумът ще се фокусира върху локалния пазар на имоти и ще разгледа новите перспективи и тенденции за развитие в отговор на променения инвестиционен климат в България. Целта му е да събере на едно място професионалисти от бранша за дебат, препоръки и решения, да покаже основните тенденции на пазара на имоти, както и да очертае параметрите на успеха.