Тази заключваща технология е практически непробиваема

6152
Тази заключваща технология е практически непробиваема

След като преди няколко години експерти по сигурността от Рурския университет Бохум показаха колко лесно може да бъде копиран един сигнал между дистанционно управление и задвижване за гаражна врата, производителят на врати Hörmann използва тази демонстрация като повод да започне работа именно с тези експерти и да създаде радиосистемата си BiSecur. Тя предлага не само сигурност, но също и комфорт и модерен дизайн на аксесоарите. 

Комфорт

Представете си: малко преди да си легнете не сте сигурни дали вратата на гаража е затворена и колата, велосипедите и инструментите ви са на сигурно място. Ако гаражната врата не се вижда от някой от прозорците на дома ви, в случая помага само това: да излезете навън и да проверите. При вятър и дъжд това е една студена и мокра възможност.

С дистанционното управление с радиосистемата BiSecur тези нощни излизания са минало. Дистанционното не само подава сигнал към вратата за отваряне или затваряне, но и в обратна посока задвижването може да подаде сигнал към дистанционното за позицията на вратата. Само с едно натискане на бутон!

По цвета на LED-индикацията на ръчния предавател HS 5 BS от спалнята си може да проверите дали вашата гаражна врата е затворена. 

На сухо и топло: дали вратата на гаража е затворена може да научите чрез извикване на позицията на вратата. Ако не виждате гаражната врата от прозореца си, излизането навън при вятър и дъжд вече не е необходимо. 

Сигурност  

Радиосистемата BiSecur се грижи за това никой да не може да проникне в гаража ви чрез копиране на радиосигнала. Комуникацията между дистанционното управление и задвижването на вратата е надлежно кодирана по начин, който се използва при онлайнбанкирането.

За да се копира сигналът, дори и суперкомпютри би трябвало да смятат в продължение на години. Високият стандарт на сигурност е изпитан и сертифициран от експертите по сигурността от Рурския университет в Бохум.  

Дизайн

Hörmann доставя тази иновативна техника в елегантна опаковка: със заоблената си форма, която следва извивките на дланта, теглото си и гладката си повърхност, дистанционното приляга гладко в дланта. С гланцовата си повърхност с пиано лак и горни и долни крайни части от хромиран метал, дистанционните биха могли да минат за модерен шикозен аксесоар. 

  

Ексклузивен дизайн: новото дистанционно управление със заоблената си форма и гланцова повърхност в пиано лак е носител на наградата за дизайн red dot Design-Award.

Не е чудно, че предлаганите в черно, бяло и редица други цветове, както и с пет, четири или като мини-версия с два бутона, дистанционните на Hörmann са носители на наградата за дизайн reddot design award.

Цветово многообразие за ключодържател: дизайнерските дистанционни на Hörmann за гаражни и дворни врати са модерни аксесоари и благодарение на радиосистемата BiSecur се грижат за изключителна сигурност. 

BiSecur Gateway с приложение за смартфон

С Hörmann BiSecur Gateway можете да управлявате удобно от смартфона или таблета си вашите задвижвания за гаражни и портални врати, вашата външна врата, както и други електрически устройства с радиоприемници Hörmann, като напр. електрически крушки.

Приложението на Hörmann позволява контрол и управление на гаражни и портални врати, както и врати за къщи от вкъщи или от всяка точка на света.  

Като допълнение приложението ви показва също позицията на вратата, командвана от вашето задвижване за гаражни и портални врати, както и дали външната ви врата е заключена. Можете да се възползвате от този комфорт не само от дома си, но дори и когато сте на път.

В Hörmann APP чрез символи е представена позицията на монтираните портали и врати, както и осветлението.  

След регистрирането на вашия Gateway, както и на вашия смартфон или таблет в интернет, получавате персонален достъп. След това, посредством интернет връзката на вашия смартфон или таблет, всички функции могат да се изпълняват от приложението BiSecur от всяка точка на света.

С BiSecur App могат да бъдат управлявани и контролирани задвижвания за портални и гаражни врати на Hörmann, осветлението, както и новите врати за къщи от алуминий/стомана ThermoSafe и Thermo-Carbon от всяка една точка на света.

При повтарящи се ситуации, като например ежедневното прибиране вкъщи, приложението предлага функция „Сценарий“ – комбиниране на няколко единични функции в общ сценарий.

Така ще можете с едно натискане на бутон да отворите или затворите например вашата гаражна и портална врата едновременно, да командвате външната си врата заедно с външното осветление или при две гаражни врати със задвижване SupraMatic да настройвате едновременно позицията за проветряване. Сценариите можете да създавате индивидуално за личния си профил в приложението. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg