Алма Тур фалира

1925
Алма Тур фалира

Всички дружества от групата на „Алма Тур" са в процедура по несъстоятелност от днес.

„Ще бъдат прекратени туристическите пътувания на всички клиенти на "Алма Тур" от 22 септември", се посочва в съобщение до медиите на Съвета на директорите на фирмата: "Заради кризата с пътуванията на своите туристи, туристическата програма на „Алма тур БГ" бе поставена в изключително трудна ситуация, която предизвика дискомфорт както за туристите, така и за партньорите.

Независимо от това трудно положение „Алма тур БГ" прави всичко възможно, за да осъществи докрай започналите вече и провеждащите се в момента пътувания на своите туристи.

В същото време, със съжаление, „Алма тур БГ" трябва да уведоми всички свои клиенти, на които предстоят туристически пътувания от 22. 09. 2011 г., че се налага те да бъдат прекратени"

Фирмата стана известна с кризата с блокираните руски туристи по българското Черноморие, обтегнала българо-руските дипломатически отношения и хвърлила петро върху туристическата репутация на страната.

Според закона, основният дял от фирмите на "Алма тур" ще бъде придобит от най-големия кредитор на дружеството, в случая това е Централна кооперативна банка, съобщи БНР. В тази банка „Алма Тур" АД е заложило всичките си активи срещу кредит от 26 милиона лева.

Сред активите на „Алма Тур" са хотели по Черноморието, луксозният хотел „Тамплиер" в Банско, както и собственост в няколко държави, където дружеството има представителства.

В залога са вписани дори мобилните телефони и принтерите, купувани от дружеството преди септември 2010 г.

Сред кредиторите на дружеството са и други компании, собственост на групировката - ЗД „Армеец", „България Ер", при която е заложена самия длъжник "Алма Тур Флай".

Всички дружества кредитори са собственост на варненската група ТИМ.Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...