Български Спа-хотел е сред 20-те най-добри в Европа

1442
Български Спа-хотел е сред 20-те най-добри в Европа

Български Спа-хотел покри 86 процента от 400 критерия за качество на Европейската Спа-асоциация и това го нареди сред 20-те най-добри обекта от този вид в Европа. Това съобщи на пресконференция Васка Милушева, главен мениджър на отличения Спа-клуб "Бор" във Велинград.

За сравнение най-високата оценка, получена в Европа, е 90 процента, уточни тя. Българският хотел е първият в нашата страна със сертификат за гарантирано качество от Европейската Спа-асоциация.

В асоциацията със седалище в Брюксел членуват 1200 Спа-хотела от 22 европейски страни. Представителите на европейската асоциация са извършили оценките на системата за балнеолечение, климатолечение, профилактика, отдих и планински туризъм по 400-те критерия, като специално внимание е било обърнато на управлението на качеството на терапиите, обслужването и на хигиената, уточниха мениджърите.

Българският хотел е първият обект на Международното сдружение по Балнеология и туризъм "Сирона", специализирано в изготвянето и осъществяването на инвестиционни проекти, строителство, продажба и менажиране на жилищно-хотелски балнеокомплекси.

Сдружението има програма за изграждане на цялостна система за балнеолечение, климатолечение, профилактика, отдих и туризъм.

Тя включва изграждане на жилищно-хотелски комплекси от затворен тип - Спа-клуб "Бор", балнеокомплексите "Свети Спас I" и "Св. Спас II" във Велинград с пусков срок до 2009 г. и
изграждане на високопланински комплекс за климатолечение в
Белмекен, който трябва да бъде завършен до 2010 г.

Едновременно с това се изграждат и специализирани лечебно-възстановителни центрове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и се откриват информационни обслужващи бюра в
София, Берлин, Москва, Виена и Женева.

Велинград заложи на традицията и избра за свой приоритет Спа-туризма и вече е утвърден като Спа-столица на България, каза Милушева. Тя добави, че водещи в избора на мястото са
уникалният климат на града - континентален, със средиземноморсковлияние, надморската височина от 700 метра и многото видове термални води.

Хотелът ще приема и пациенти с направление от НОИ. Лечебните програми обхващат заболявания на опорно-двигателния апарат, неврологични заболявания, много от вътрешните болести, урологични и гинекологични проблеми.

Цената на нощувка варира от 130 до 170 лева, като в нея са включени различните процедури, които клиентът пожелае.

Източник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg