Хотелиери от "Слънчев бряг" искат обезщетение от EVN за спирането на тока

544
Хотелиери от

Сдружение "Съюз на собствениците" ще се срещне с ръководството на електроразпределителното дружество EVN. Поканата за среща е от собственици на хотели и ресторанти в курорта "Слънчев бряг", които ще търсят обезщетение от електроразпределителното дружество за пропуснати ползи и за нанесени щети.

В резултат на аварията на 5 юли 2008 г. и прекъснатото за повече от 4 часа подаване на електричество на територията на община Несебър загубите за курортния комплекс са огромни.

Представителите на сдружението ще настояват на срещата да бъде обсъдена възможността на туристическите обекти в комплекса да бъде даден статут на приоритетен и първокласен потребител, като това залегне в клаузите на сключените договори.

Припомняме, на 6 юли изпълнителният директор на „Слънчев бряг" АД Малина Стратиева заяви, че ще съди за пропуснати ползи и нанесени щети австрийското дружество EVN.

Според експерти минималният иск, който може да бъде предявен, е поне за 20 млн. евро. Тогава бе изчислено, че кризата с тока е засегнала леглова база с общ обем от 300 000 места.

Проблемите с електроподаването в „Слънчев бряг"АД и околностите са от няколко години. Инфраструктурата в електроснабдяването вече не е пригодна и не може да понесе натоварванията от все по-разширяващата се туристическа база и увеличаващия се брой легла. Потокът на туристите от 2001 г. досега се е увеличил с 240%.

За да се реши проблемът кардинално обаче компанията EVN, която е собственикът на електроразпределителната мрежа, трябва да инвестира близо 40 млн. евро.

Източник: бТВ, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg