Най-страшните замъци на Европа

46100
Най-страшните замъци на Европа

Знаете ли къде се отварят вратите на ада?

Откъде идват привиденията и вампирите?

Запасете се с успокоителни: ще се разходим из най-страшните замъци в Европа.

 

Единбургският замък

Шотландия

Казват, че и най-големият скептик може да повярва в привидения, ако прекара нощ зад мрачните стени на замъка. Построен през XII век, Единбургският замък е въвлечен в много исторически конфликти - от Войните за шотландска независимост през XIV век до Якобитското въстание през 1745 г. и неколкократно е обсаждан, както успешно, така и неуспешно. Носи се легенда, че когато предстояло нападение, в замъка се чувал барабан: призрак на барабанчик без глава се появявал, за да предупреди за настъпващата опасност. Според други поверия из лабиринтите на замъка все още броди призракът на беглец, който се заблудил и загинал в подземията. А на гробището вие призрачно куче.

Замъкът Чилингам

Нортъмбърлънд, Великобритания

В Северна Англия, през XII в. е построен замък с яки отбранителни стени, който трябвало да устои на атаките на шотландците. На тази земя се развили много кървави сражения; заловените врагове били вкарвани в цитаделата и измъчвани, а душите им никога не намерили покой. В замъка още се пази стаята за мъчения, разполагаща с невероятен арсенал за измъчване на хора:

До днес замъкът Чилингам в графство Нортъмбърлънд се смята за едно от най-зловещите и мрачни места във Великобритания и много от снимките на привидения идват от това място.

От векове хората виждат Синьото момче, което обитава розовата стая. За изненада, при реставрация на замъка действително в тази стая бе открит скелет на момче, което е било зазидано живо в стената, и парче син плат.

В допълнение из замъка броди призракът на Сивата дама. Смята се, че това е Мария Бъркли, която била изоставена по скандален начин от съпруга си лорд Грей, избягал със сестра й някъде около 1600 г. Смята се, че тя слиза от портрета и обикаля замъка, безуспешно търсейки изчезналия си съпруг. Явно в замъка е доста пренаселено, защото освен тези се споменава за още няколко призраци. Сред тях е Белият дух- блед призрак на жена, който постоянно спира живите и ги моли за вода, а после изчезва.

Замъкът Уорик

Уорик, Великобритания

От 1068 г. датира този замък, който също е видял много кръвопролитни битки и разполага със стая за мъчения. Казват, че вечер от подземията продължават да се носят стенания и кашляне. А горе из стаите броди сърдития сър Фулк Гревил – някогашен стопанин на замъка, той бил убит от своя слуга.


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

тони
# 0
20:09 | 8 September 2016
Статията е интересна. Но, нещо ни лъжите със снимките! Замъците Брисак, Драгсхолм и Барди са едно към едно. Не е ли по добре да не прилагате снимка, вместо да заблуждавате ?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg