Удължиха срока за изпълнение на проекти по САПАРД

771
Удължиха срока за изпълнение на проекти по САПАРД

Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” доц. д-р инж. Димитър Тадаръков удовлетвори желанието на общините за удължаване на сроковете, в които те трябва да изпълнят проектите си по публичните мерки на предприсъединителната програма САПАРД.
След решение на УС на ДФЗ и Правителството, днес в Държавен вестник са публикувани промените в наредби № 34, 35 и 38, които са част от Националния план за развитие на земеделието и селските райони до 2007 г.

По наредба № 34, която регламентира прилагане на осма мярка (за развитие и подобряване на междуселищната инфраструктура) и наредба № 38, визираща мярка седем (за обновяване и развитие на селата, опазване и съхраняване на селското наследство и културни традиции), сроковете за приключване изпълнението на проекта се удължават до 31 август 2008., а не до 15 юни 2008, както беше до публикуване на промените.

По Наредба № 35 (мярка шест – за лесовъдство, залесяване на земеделски земи, инвестиции в горски стопанства, преработка и маркетинг на горски продукти), сроковете за изпълнение се удължават до 25 октомври 2008 г.

Според промените в наредбите, кметовете на общините трябва писмено, чрез подадена молба до Агенция САПАРД, да заявят желанието си за удължаване на сроковете за изпълнение на договорените проекти.

Въз основа на подадените молби, на по-късен етап, те ще подпишат и анексите към договорите си.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg