Брокери: Вниманието се насочва към консолидираните отчети

1112
Брокери: Вниманието се насочва към консолидираните отчети

Какви ще са настроенията на Българска фондова борса през следващите пет сесии? Седмичният въпрос на Profit.bg бе зададен на трима пазарни участници. Ето и техните отговори:

Развигор Христов, инвестиционен консултант, КД Секюритис

Следващата седмица вниманието на инвеститорите ще бъде насочено към консолидираните счетоводни отчети на дружествата. Разбира се, по-специално внимание ще се отдели при отчетите на холдингите. След оптимизма от началото на месеца в края на седмицата се наблюдава известна консолидация на цените, която е много вероятно да продължи и следващата седмица.

Tамара Бечева, анализатор, Елана Трейдинг

Ако в началото на седмицата не станем свидетели на нов импулс за покупки, е малко вероятно да видим сериозно активизиране на търговията. Индексите ще се задържат около текущите си нива и дори публикуването на консолидираните финансови резултати едва ли ще окаже съществено влияние върху цените на акциите. Ентусиазмът, обхванал пазара в средата на месеца, се охлади в известна степен и трудно ще се намери катализатор, който да го възстанови. Спекулантите отново ще са основният двигател.

Галя Стефанова, брокер, ИП Статус Инвест


Центърът на вниманието за борсовия пазар ще се окаже още първият работен ден за седмицата, когато на Българската фондова борса – София АД стартира търговията с книжата на Унифарм АД. Дългоочакваният борсов дебют на компанията сега ще прикове вниманието ни.

През седмицата ни очакват няколко общи събрания на акционерите - Топливо, Емка, Корпоративна търговска банка и др. Като цяло очакванията ми за настоящата седмица са за запазване на настоящите нива, реализирани през изминалата седмица с лек превес на очертаващите се позитивни нагласи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg