Представяме ви новия търговски мениджър на АББ България Радослава Радева

3760
Представяме ви новия търговски мениджър на АББ България Радослава Радева

© Радослава Радева, АББ

Радослава Радева е новият Мениджър Продажби и Маркетинг в АББ България. Тя има значителен опит в различни бизнес области и различни нива в организациите, в които е работила.

В своя опит тя комбинира роли, свързани с продажби и управление на проекти, управление на партньорски мрежи, развитие на бизнеса и други. Ръководенето на екипи също е важна част от нейните умения. Има афинитет към технологиите за сгради и по-специално системи за сградна автоматизация и решения за „умен“ дом.

Присъединявайки се към АББ от друга мултинационална индустриална компания през 2019 г., Радослава пое ролята на Мениджър партньорска мрежа, като в тази функция отговаря за управляването и 
развиването на партньорите на компанията.

От януари 2021 г. тя заема позицията Мениджър Продажби и Маркетинг за България, поемайки водещата роля в бизнес направление Електроснабдяване и електрообзавеждане на АББ в страната.


Вижте интервюто й за Profit.bg:

Разкажете ни за професионалния ви път до сега и кои основни принципи сте следвали в кариерата си.

Професионалният ми път започна преди 20 години в отдела за обслужване на клиенти на голяма мултинационална компания. Тази първа моя работа беше изключително добра школа, тъй като именно тогава научих важни принципи при работата с клиенти, които ползвам и до днес и на които дължа развитието в кариерата си.

Основополагащ е принципът, че клиентът е най-важен за една компания и никога не забравям, че именно върху него трябва да е фокусът. Винаги съм „влизала в обувките“ на клиента, изслушвала съм го внимателно и съм се стремила да предложа най-подходящото решение за него. Случвало се е дори да влизам в конфликти с колеги с единствената цел клиентът да остане доволен.

По-късно кариерата ми продължи с поредица от търговски позиции – развитие на пазари, координация на проекти, управление на партньорска мрежа и други. Най-вълнуващи бяха годините на работата ми с архитекти, през които аз отворих за тях вратата към изцяло нов тип системни решения, несъществуващи до момента в България, а именно системите за домашна автоматизация. Придвижването в кариерата ми и достигането до позицията, която заемам днес, никога не е било самоцел за мен, а просто се е случвало по естествен начин.

Какво ви мотивира да вървите напред?

Най-силно ме мотивират доволните клиенти, успешните сделки и добрата екипна работа. Успешна сделка за мен е „win-win” сделката или тази, при която и двете страни са удовлетворени и винаги съм се стремяла към такъв тип взаимоотношения не само с клиентите, но и с всички хора като цяло. Убедена съм, че това е една от съществените причини за моя успех.

Как постигате баланс между личния живот и работата си?

Времето никога и за никого не е достатъчно. Важно е да са ясни приоритетите и да има желязна организация. Мисля, че се справям не лошо с това, тъй като освен за работата си, винаги съм намирала време за голямото си семейство – имам три прекрасни дъщери, както и за многобройните си хобита – градинарство, йога, ски, уиндсърф, планинарство, дори учене на чужди езици просто за удоволствие.

Прекарвам много време на открито, сред природата и от там черпя енергия и вдъхновение. Рядко гледам телевизия – за мен тя е един голям „крадец“ на време, но всяка вечер заспивам с книга и това е любимият ми момент от деня.

Как виждате развитието на компанията през следващите години? 

АББ е технологична и изключително бързо развиваща се компания. Основната ни цел е осигуряването на безопасно, интелигентно и устойчиво електроснабдяване и електрообзавеждане, но не само. Развитието в следващите години ще е в посока по-интелигентно управление на енергията.

Тенденцията е в посока разработка на все повече продукти с цифрова комуникация, както и на софтуерни решения, които позволяват прецизен мониторинг и управление на енергията, превантивна поддръжка на електроапаратурата, както и интелигентно управление на сградните функции. Не на последно място, гордея се с това, че компанията ни беше призната за глобален лидер в електрическата мобилност през 2019 г.

Радвам се, че с монтираните вече над 75 бързи зарядни станции, активно допринасяме и в България за развитието на зарядна инфраструктура за електромобили, без която вече трудно можем да си представим градовете на бъдещето. Така активно допринасяме за намаляване емисиите на CO2, за устойчиво градско развитие и за екологичното равновесие на планетата ни като цяло.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg