10 често срещани навика у милионерите

5586
10 често срещани навика у милионерите

© Unsplash.com

По време на петгодишния период на своето проучване на навиците на богатите американският автор Том Корли опознава 233 милионера със среден размер на богатството от 4.3 млн. долара и научава историите за техния произход, ценностната им система, начинът, по който се е развивала кариерата им и подхода им към парите.

Въпреки че много от тях са с различен произход и опит (например 24% са наследили богатството си, докато 76% са го натрупали сами), Корли с изненада установява колко общи неща имат те, най-вече тези, които са натрупали състоянието си сами.

Една от най-важните общи черти е положителната им нагласа относно живота. Повече от милионерите в неговото проучване описват себе си като оптимисти и вярват силно, че всичко е възможно.


Разглеждайки ги като група, Корли бил поразен от това колко достъпни са техните навици за много хора, които искат да натрупат богатство.

Ето някои от най-ценните изводи от неговото проучване:

1. Милионерите не бързат

Корли установява, че милионерите попадат в четири различни категории, когато става въпрос за подхода им към парите: Спестовници-инвеститори, Преуспяващи в големи компании, Виртуози и Предприемачи. Над три четвърти, или 80% от участниците в проучването на Корли са били на 50 г. или по-възрастни, като успяват да натрупат богатството си с времето.

На представителите на групата на Спестовниците-инвеститори, са били необходими средно 32 години, за да станат милионери. За останалите три групи този период е 22, 21 и 12 години, респективно.

2. Милионерите обичат това, с което се занимават

Повечето милионери, или 86% от участниците в проучването, казват, че им харесва това, което работят. Около 6 на всеки 10 работят нещо, което е било тяхна мечта или страст.

Предприемачите, които насочват тази страст в успешна бизнес идея са разполагали средно с по 7.4 млн. долара. 

3. Милионерите винаги учат нови неща

Като цяло повечето милионери посочват като своя цел никога да не спират да се учат, израстват и усъвършенстват. Близо 9 на всеки 10, споделят, че четат всеки ден, за да увеличат познанията си относно своята работа и индустрия. Над три четвърти, или 85%, споделят, че четат поне по две книги на месец, а 63% казват, че обичат да слушат аудиокниги или подкасти, докато пътуват до работа, тренират или вършат някакви неща у дома.

Тази нагласа идва от това че отдавна ценят образованието, макар и да не са били най-силните ученици в училище. Над три четвърти, или 77%, от милионерите казват, че не са се справяли отлично в училище, докато 68% от тях са учили в университет. Общо 56% са работили, докато са учили.

4. Милионерите ценят здравето си

Много от милионерите проявяват интерес към спортуването. Повече от половината (63%) казва, че са спортували в училище и са продължи да го правят и като възрастни. Над три четвърти (76%) заявяват, че спортуват поне по 30 минути на ден, четири дена в седмицата. Бягането и колоезденето са популярни сред всички участници в проучването.

93% от тях пък споделят, че спят поне по седем часа на нощ.

5. Милионерите инвестират в своите общности и играят ролята на ментори

Филантропията е много важна за участниците в проучването на Корли – близо три четвърти  (72%) казват, че служат като доброволци по пет или повече часа на месец в местни организации с нестопанска цел. 27% от тях пък са в борда на директорите на местни благотворителни организации, помагайки за управлението им.

Друг начин, по който милионерите се включват в своите общности, е като участват в изборния процес. Общо 83% споделят, че гласуват редовно.

Повечето от милионерите, които не са наследили богатството, си имат голямо желания да бъдат ментори. Около три четвърти или 73% от участниците казват, че искат да бъдат ментори, вдъхновени от хората, които са ги подкрепяли при натрупването на богатство и постигането на кариерните цели.

Милионери се притесняват да не завещаят прекалено много пари на децата сиЗаможни знаменитости, като Даниел Крейг и предприемачи, като Уорън Бъфет и Кевин О‘Лиъри не са единствените, които се притесняват, че може да завещаят прекалено много пари на децата си.

Вижте и останалите изводи на следващата страница: 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg