Експат с безплатни съвети за инвестиции и лични спестявания

2547
Експат с безплатни съвети за инвестиции и лични спестявания

© Pixabay.com

В какво да инвестирам? Как да спестя за образованието на децата си? Как да си осигуря достойни доходи и след пенсиониране?

Мнозина си задават тези въпроси, лутайки се между депозити с ниски лихви, покупка на имот и море от трудно разбираеми финансови продукти.

За втора година Експат Асет Мениджмънт отваря врати за безплатни индивидуални срещи и съвети в сферата на инвестициите и управлението на личните спестявания.

Целта на компанията е да помогне на хората да се информират за модерните алтернативи за управление на спестяванията, да повишат финансовата си култура и да бъдат развенчани някои широко разпространени митове за инвестициите и финансовите пазари.

Портфолио мениджърите и финансовите анализатори на Експат ще ви помогнат да се ориентирате по-добре в света на личните финанси, като отговорят персонално на въпросите ви и ви дадат съвети, съобразени с вашите изисквания, начин на живот и ограничения.

Как да заявим среща с екипа на Експат?

Срещите са индивидуални и се реализират от 1 до 30 октомври, след предварителна заявка. За да запазите своя час за среща с екипа, следва да се обадите на +359 2 980 2201 или да пишете на clients@expat.bg

Кои са Експат Асет Мениджмънт?

Експат Асет Мениджмънт е най-голямата независима компания в България за управление на индивидуални инвестиционни сметки – с клиенти от над 30 държави и инвестиции на над 50 пазара по света във всички класове активи. Компанията управлява стотици индивидуални инвестиционни сметки, три договорни фонда с фокус върху глобалните пазари и семейство от 11 борсово търгувани фонда, следващи движението на основни индекси на акции от региона на ЦИЕ.

Експат Асет Мениджмънт е единствената компания от Централна и Източна Европа, която някога е създала ETF-и и е една от 29-те компании от цял свят, които имат борсово търгувани фондове на Frankfurt Stock Exchange.

По време на срещите експертите на Експат ще могат да ви дадат разяснения и информация относно различните класове активи и пазари, да ви дадат съвети и конкретни решения, според вашите финансови възможности, предпочитания и изисквания. Основно ще бъдат разгледани и борсово търгуваните фондове, взаимните фондове и инвестиционните стратегии, предлагани от дружеството.

Индивидуална инвестиционна сметка

Индивидуалната инвестиционна сметка представлява активно управляван портфейл от финансови инструменти на глобалните пазари. Тя дава възможност за персонализирана стратегия според изискванията и предпочитанията на инвеститора, вкл. по отношение на инвестиционния хоризонт, нагласата към риск и очакваната възвръщаемост.

Наскоро Експат представиха и нов тип нискорискови инвестиционни стратегии с предварително зададен инвестиционен фокус и времеви хоризонт, за които Profit.bg писа. Стратегиите от семейството „Експат защитена главница“ дават експозиция към най-значимите икономики в света с възможност за по-добра доходност в сравнение с традиционните спестовни продукти в същата валута, нисък кредитен и пазарен риск на инвестицията и незабавна ликвидност. 

Инвестиции във фондове

Договорните и борсово търгуваните фондове набират все по-голяма популярност в световен мащаб. Подходящи са за хора, които нямат необходимите знания, възможности и време сами да управляват професионално спестяванията си, както и за инвеститори, които искат да постигнат добра диверсификация при сравнително малка инвестиция. 

Чрез Експат инвеститорите имат достъп до фондове от цял свят. А самата компания също управлява няколко договорни фонда с фокус върху световните пазари на акции и облигации, както и единствените у нас борсово търгувани фондове.

11-те ETF-а на Експат се търгуват на БФБ – София и на Frankfurt Stock Exchange и дават ликвидна експозиция към основните индекси на акции на 11 държави от региона на ЦИЕ – Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия, Македония, Румъния, България и Гърция.


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg