12 неща, които ще са по-евтини през тази година

3954
12 неща, които ще са по-евтини през тази година

Всеки продукт има своя живот. От момента, когато е нововъведение и се продава най-скъпо на желаещите да го притежават без да чакат до момента на зрялост, когато инвестициите за неговото разработване до голяма степен са възвърнати, производството му е масово, налице са аналогични продукти и цената му пада.  Ето и кои 12 продукта се очаква да купуваме по-евтино през настоящата година, според изданието dealnews.com.

И макар това да важи за потребителите в най-голямата световна икономика, то в условията на глобална конкуренция и все по-големите възможности за пазаруване он-лайн, неимоверно натиск ще се окаже и върху цените на тези продукти у нас.

Blu-Ray Плеъри

След като през 2009-та година, най-ниската цена на този род плеъри бе 76 долара, тя достигна 50 долара през изминалата такава и се очаква да достигне 39 долара през тази.

Защо? Вероятно защото те все повече вървят като подарък към новозакупените телевизори.

Електронен четец на книги

Най-ниската му цена през 2009-та бе в размер на 259 долара, през изминалата година можеше да се намери за 130 долара, през тази година очакванията са да може да се купи за 99 долара.

Защо? Защото все повече телефони с големи дисплеи поддържат подобна функция.

42 инчови HD-телевизори

Най-ниската им цена през далечната вече 2009-та година бе в размер на 490 долара (това важи за САЩ, тук те бяха значително по-скъпи). През изминалата година подобен телевизор с марката Panasonic VIERA можеше да се купи за 370 долара. Прогнозите са през тази година цената му да се понижи до 299 долара.

Защо? Веднъж достигнали подобна цена те ще сринат продажбите на 32-инчовите телевизори и ще станат единствения предпочитан избор.

55-инчов HD-телевизор

Най-ниската му цена през изминалата година бе 699 долара, като за тази се очаква цената му да се понижи със 100 долара.

Защо? Защото цената им в момента е на нива, на което бе цената на 46-инчовите през 2008-а, като с толкова поевтиняха последните през следващата година.

Конзолите Wii

Най-ниската им цена бе 170 долара през 2009-та, 150 през 2010-та и се очаква да паднат на 100 долара през настоящата година.

Защо? Понижението се очаква да стане реалност след излизането на нови модели игрови конзоли.

SD карта 16GB

Най-ниската цена за тази карта бе 20 долара през 2009-та година. През 2010-та тя поевтиня до 17 долара, а през настоящата потребителите най-вероятно ще могат да си я купуват от щатските сайтове за 12 долара.

Защо? Защото се очаква потребителите да имат нужда вече от по-големи карти за своята потребителска електроника.

Дигитална SLR Camera

Най-ниската цена за подобна модел Pentax K2000 (10.2MP камера) е била 346 долара през 2009-та година. Цената се е понижила до 299 долара през изминалата и се очаква да падне до 299 долара през настоящата.

Защо? Засилената конкуренция и новите технологии водят до непрекъснат низходящ натиск върху цените на този род стоки.

15-16 инчови лаптопи с двуядрени процесори

През 2009-та година най-евтин подобен е можело да бъде закупен за 299 долара. През изминалата година е струвал 218 долара, а прогнозите са за 199 долара през настоящата. Макар и понижението да не е значително, все пак си е понижение.

Защо? Защото лаптоп за 300 долара се превежда днес като алтернативна цена на далеч по-модерните ноутбуци или джобни компютри.

17-инчов двуядрен процесор

Цената му се запази при най-ниски нива от 450 долара през 2009-та и 2010-та година. За тази година обаче, прогнозите са за понижение до 399 долара.

Защо? Защото това е вече заместител на традиционните персонални компютри, а не високотехнологично постижение.

GPS-преносими устройства

Най-ниската цена на подобно устройство бе 42 долара през 2009-та година. Цената дори се увеличи до 45 долара през изминалата година. Очакванията са тя да се върне на 40 долара през настоящата такава.

Защо? Защото все повече хора си купуват телефони, които поддържат подобни функции и това устройство постепенно започва да става излишно.

Външни USB устройства с 2TB пространство

Подобно устройство бе новост през далечната 2009-та година и можеше да се намери най-евтино за 140 долара. През изминалата година цената му се понижи до 90 долара, а през тази се очаква да продължи да поевтинява до 50 долара.

Защо? Защото днес 2 TB е 1TB преди няколко години.

iPhone 3GS

Най-ниската му цена бе 199 долара през 2009-та година. През изминалата той поевтиня до 97 долара, а през настоящата се очаква да може да се купи за 49 долара.

Защо? Защото този телефон се предлага от все повече мобилни оператори при сключване на договор с тях.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

учуден
# 0
14:07 | 25 July 2011
чудя се кой ли чете нескопосано преведените ви статии, в които могат да се срещнат бисери като: "17-инчов двуядрен процесор" много сте зле!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg