14 некомфортни неща, които ще променят живота ни завинаги

5062
14 некомфортни неща, които ще променят живота ни завинаги

Различните хора се чувстват неудобно от различни неща, но универсална истина е, че е важно да откриваме границите и постоянно да ги преминаваме. Както обяснява потребителят на сайта за въпроси и отговори Quora Джос Мейер в отговор на въпроса „Как дискомфортни неща, като студения душ, могат да подобрят живота?“ - излизането от зоната на комфорт е ключът за постигане на напредък.

“Мисля, че най-добрата методология е всеки ден или седмица да си постявате задача или да намирате решение, което ви кара да се чувствате леко дискомфортно. Така ще внедрите опита в своя модел на „нормалност“ и следователно ще разширите „зоната си на комфорт“, допълва той.

Британският вестник Independent публикува 14 дискомфортни неща, които са помогнали на други потребители на Quora да израснат:

1. Поставяйте всичко под съмнение

„Най-дискомфортното нещо, което човек може да направи, е да поставя всичко под съмнение и да търси отговори. Опитайте да видите другата страна на нормата“, пише Мали Гурам.

2. Бъдете честни

Ако сте възможно най-честни с хората около вас, това ще бъде едно от най-дискомфортните неща, които можете да направите, но то също така може да се окаже най-ценното, смята Райън Браун.

Той предлага да направите това, като съставите списък с всички хора, на които имате да кажете добри или лоши неща. Напишете най-честните си чувства, които искате да им предадете в писмо, предайте писмото на човека и напишете какво се е случило и как написаното се е отразило на отношенията ви с човека.

„Ако сте наистина честни, всяко писмо, което пишете, трябва да ви кара да се чувствате доста емоционално, докато го пишете. Така ще разберете, че сте открили истинските си чувства. Не забравяйте какво сте научили от преживяното. Позволете наученото да ви следва през целия живот“, пише Браун.

3. Медитирайте

Забавянето на ритъма и откриването на вътрешното спокойствие може да се окаже особено трудно за хора, които постоянно бързат по задачи и мислят какво е следващото нещо, което трябва да направят.

Но както отбелязва Натан Херши, ползата от медитацията включва увеличаване на познавателните възможности, на емоционалната интелигентност и на цялостната самодисциплина.

4. Събуждайте се изключително рано

Екин Йоджалан обича да се буди преди изгрев слънце, защото това му гарантира идеална обстановка за учене и работа.

Събуждането в 5 ч. сутринта, когато всички останали спят, е идеален макар и труден начин за начало на деня в тишина, пише той.

5. Направете нещо креативно

„Много хора казват, че искат да бъдат креативни. След това се прибират у дома и гледат телевизия, докато пият червено вино“, пише Марк Туул. Макар че страхът от отхвърляне или провал са силни демотиватори, творчеството може да сътвори чудеса за нашето тяло и ум.

Освен това „ако държите творбата си само за себе си, гарантирано никой друг няма да я хареса“, отбелязва Туул.

6. Внимавайте с парите

Отчитайте всяка стотинка, която харчите – от ремонта на колата до застраховката живот, кафето и пържените картофи, в продължение на няколко месеца, предлага Брус Макинтайър. Опитайте да плащате всичко в брой.

„Ако трябва да вземете портфейла си и да извадите пари, често ще помислите два пъти дали наистина се нуждаете от дадена покупка. Ще бъдете изненадани колко дългове можете да изплатите, когато буквално виждате парите си“, пише Макинтайър.

7. Станете доброволец

Гърам съветва да станете доброволец в организация с идеална цел или да вършите безкористни дела. Доброволчеството може да ви накара да се почувствате като част от нещо голямо, казва Гърам, който също някога е бил доброволец. „Беше толкова невероятно преживяване в големия ден, чувствах се като част от общността“, спомня си той.

8. Внимавайте какво ядете

Проследяването на всичката храна, която консумирате, и на всички упражнения, които правите за един ден, може да е трудно, но Тина Маршал казва, че приложението MyFitnessPal й помогнало да прозре вредата, която причинява на тялото си.

„Не осъзнавах колко малко от някои хранителни вещества приемам и колко много захар и мазнини поглъщам дневно, докато не започнах да използвам редовно приложението“, пише тя.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg